Πολιτική Σημαντικότερα

Με τον Γ. Μπερδελή οι “Ενεργοί Πολίτες”

 

 

Σύγκληση δυνάμεων για προοδευτικό μέτωπο αναφέρεται στην ανακοίνωση του συνδυασμού με επικεφαλής τον Γιάννη Μιχάλαρο

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ –  ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

 

Μετά την ανακοίνωση στις 12-02-2019, της υποψηφιότητας του συνδυασμού «ΤΩΡΑ» με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. ΜΠΕΡΔΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟ για τις προσεχείς Δημοτικές εκλογές και την διακήρυξη θέσεων και προτάσεων προς το Μεγαρικό και Νεοπεραμιώτικο λαό, διαπιστώσαμε ότι είναι πολλά τα σημεία στα οποία οι θέσεις μας συγκλίνουν.

Η παράταξη μας εκτιμά ότι με δεδομένες τις εξελίξεις στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα, είναι επιτακτική η ανάγκη συγκρότησης ενός προοδευτικού μετώπου φορέων και πολιτών του δημοκρατικού χώρου που θα αποτελέσει ανάχωμα απέναντι στην ακροδεξιά, τον νεοφιλελευθερισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Είναι ανάγκη από την εποχή των ρήξεων και των άγονων αντιπαραθέσεων, να οδηγηθούμε στην νέα εποχή των συναινέσεων και των συγκλήσεων, που με το νέο αυτοδιοικητικό πλαίσιο του «Κλεισθένη» αυτές διευκολύνονται. Το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, διαχρονικό αίτημα του προοδευτικού χώρου δημιουργεί τις προϋποθέσεις για συνεργασίες πάνω σε συγκεκριμένες προγραμματικές συγκλίσεις, με στόχο  την δημοκρατική λειτουργία του Δήμου.

Είναι σημαντικό  η γνώση και η εμπειρία τόσο του υποψήφιου δημάρχου  όσο και των άλλων στελεχών του συνδυασμού «ΤΩΡΑ»  στα αυτοδιοικητικά θέματα να μπολιαστεί με τη εμπειρία και γνώση των στελεχών του συνδυασμού «ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ», ώστε να δημιουργηθεί μια νέα προοδευτική συλλογικότητα η οποία να απευθυνθεί σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες των Μεγάρων και της Νεας Περάμου.

Έχουμε την πεποίθηση ότι μοιραζόμαστε κοινές αρχές, απαραίτητες για να στηριχτεί η συνεργασία μας σε υγιείς βάσεις:

  • Πολιτικό πλαίσιο που αποκλείει ακροδεξιές, ρατσιστικές ή ξενοφοβικές απόψεις.
  • Ενίσχυση στο μέγιστο βαθμό της συμμετοχής των πολιτών στην διαβούλευση για τα ζητήματα του τόπου μας.
  • Προστασία του περιβάλλοντος.
  • Φροντίδα για τις δομές Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Κοινωνικής αλληλεγγύης , Υπηρεσιών και Υποδομών στο πλαίσιο του Δήμου μας.
  • Αλληλεγγύη στις πιο ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας.
  • Διαφάνεια στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος και στις σχέσεις Δήμου πολιτών και φορέων και ενίσχυση της λογοδοσίας των θεσμικά υπεύθυνων προς τους δημότες.

 

 

Πάνω σε αυτές τις αρχές θα πρέπει να συνδιαμορφώσουμε ένα συνεκτικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, ανοιχτοί στις προτάσεις του συνόλου των συνδημοτών μας.

Η χρονική σύμπτωση των τοπικών εκλογών με τις περιφερειακές εκλογές και τις Ευρωεκλογές, δεν θέλουμε να αποτελέσει σημείο τριβής στις σχέσεις μας. Όπου οι επιλογές μας συμπίπτουν πρέπει να τις προβάλλουμε, όπου διαφέρουν δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να θέσουν σε κίνδυνο την ενότητά μας.

Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε , ότι το κριτήριο της αυτοδιοικητικής ψήφου δεν είναι πάντα κομματικό, καθώς πρωτεύοντα ρόλο έχει η προσωπικότητα του υποψηφίου Δημάρχου, η στελέχωση του συνδυασμού και οι συμμαχίες στις τοπικές κοινωνίες .
Καταθέτουμε αυτές τις σκέψεις μας προσβλέποντας σε μια έντιμη και ειλικρινή συνεργασία και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε ώστε να προκύψει μια σύνθεση επωφελής για τον τόπο.

 

25-02-2019

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΓΑΡΩΝ – ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεταγραφές στον Βύζα

Συνελήφθη σπείρα για κλοπές σε σπίτια στην Κινέτα

Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε επιχειρήσεις χωρίς πινακίδες για POS