Πολιτική Σημαντικότερα

Με 11 ψήφους της Διοίκησης ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Μεγαρέων

 

Σύσσωμη η αντιπολίτευση μίλησε για «μίζερη, βρώμικη, σκοτεινή πόλη»

«Φτωχό το πρόγραμμα των έργων»-Πενιχρές και οι ψήφοι για την έγκρισή του

 

ρεπορτάζ: Αλέκα Σταματιάδη

Ακόμα μια μακρά συζήτηση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων το βράδυ της Τετάρτη 29 Ιανουαρίου. Εξ αναβολής και διακοπής από την προηγούμενη, μετά από πρόταση και εισήγηση των συνδυασμών της αντιπολίτευσης, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό και το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων έγινε με την αντιπολίτευση να συμφωνεί ότι υπάρχει γενικότερο θέμα στον Δήμο, στην οικονομία, το περιβάλλον, την ασφάλεια, την έλλειψη έργου όπως και γενικότερου σχεδιασμού.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Κορώσης τόνισε ότι είναι λίγα τα έργα που εγγράφονται στον προϋπολογισμό αλλά είναι άκρως υλοποιήσιμα, ο Δήμος διεκδικεί με νέες μελέτες και θα έρθουν 422.000 ευρώ «πραγματικά χρήματα» για έργα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος 2». Χαρακτηριστικά ο Γρ. Σταμούλης ανέφερε ότι το πρόγραμμα έργων «φαίνεται πενιχρό αλλά δε μας ενδιαφέρει το πρόγραμμα να φανεί πλούσιο αλλά η πραγματικότητα. Έχουμε δρομολογήσει από την περιφέρεια έργα και άλλα». Από την πλευρά των οικονομικών, ο Αντιδήμαρχος Ι. Πολυχρόνης ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός είναι μια τυπική διαδικασία που βγαίνει από μια υπουργική απόφαση. Έτσι όπως είναι οι καταστάσεις δεν μπορεί το πλήρες όραμα μιας διοίκησης να αποτυπωθεί σε αριθμούς» .

Της συζήτησης του προϋπολογισμού και των έργων, με πρωτοβουλία του Γρ. Σταμούλη, παρεμβλήθηκε παρέμβαση του συμβούλου του Δήμου για το μεγάλο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού του Δήμου Μεγαρέων, προκειμένου να δώσει απαντήσεις στον Γ. Πομώνη. Η Διοίκηση και ο σύμβουλος για το έργο κ. Μίχος εξήγησαν ότι με επικαιροποίηση της μελέτης για τα led, ο Δήμος έχει όφελος, ενώ συνέχισε να έχει αντιρρήσεις η αντιπολίτευση, που αντέδρασε(όπως ο Γ. Μπερδελής, για το ότι δεν έπρεπε να συζητηθεί μαζί με τον προϋπολογισμό απροειδοποίητα το έργο για τα led) και στον τρόπο που ετέθη το θέμα από τη διοίκηση «μπλοκάροντας» για δεύτερη φορά τη διαδικασία συζήτησης που φέρνει η διοίκηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη Ε που κυκλοφορεί σήμερα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρυσή Πανελληνιονίκης η Μαρία Βαρελά του ΑΟΜ στα 200 μ εμπόδια

Aleka Stamatiadi

Ερώτηση Ε. Λιάκου για επίσπευση λύσης από την κυβέρνηση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Social Media ή Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης: Η νέα μορφή εθισμού;