Πολιτισμός Σημαντικότερα

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: “Στους ελαιώνες των Μεγάρων έγραψα 20 ποιήματα…”

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη παρουσίασε το βιβλίο της «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

στην αίθουσα του «Θέογνι»

«Η μακραίωνη ιστορία των Μεγάρων μόνο με μυθικές εποχές μπορεί να συγκριθεί»

Στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Θέογνις» έγινε η παρουσίαση της αυτοβιογραφίας της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτας την Τρίτη το βράδυ έχοντας στο κοινό, αρκετούς «Θεοδωρακικούς» θαυμαστές οι οποίοι γνώριζαν το μεγαλειώδες έργο του μουσικοσυνθέτη.

«Οι αναμνήσεις ενός κοριτσιού» είναι ο τίτλος του βιβλίου που παρουσιάστηκε με την ίδια την κ. Θεοδωράκη να είναι ευτυχισμένη που ξαναβρέθηκε στην πόλη των Μεγάρων. Η ίδια έφερε στο μυαλό της, όμορφες εμπειρίες από την πόλη μας, καθώς είχε βρεθεί και στο παρελθόν στον ελαιώνα, γράφοντας μερικά από τα ωραιότερα ποιήματά της.

«Στα Μέγαρα και ιδίως στους ελαιώνες των Μεγάρων, έγραψα 20 ποιήματα που μου αρέσουν πολύ. Μόνο εδώ και στον ελαιώνα της Μάνης μπόρεσα να γράψω ποιήματα. Πουθενά αλλού.  Έχετε ένα απίστευτο τοπίο που μόνο στην Κρήτη και τη Μάνη έχω βρει κάτι αντίστοιχο. Είστε ένας μοναδικός και ευλογημένος τόπος. Αυτό το έλεγε και ο μπαμπάς μου, ο Μίκης. Έχετε μια μακραίωνη ιστορία που μόνο με μυθικές εποχές μπορεί να συγκριθεί» είπε η ίδια απευθυνόμενη στο κοινό.

Την εκδήλωση προλόγισε ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας. Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με ερωτήσεις του δημοσιογράφου προς την κ. Θεοδωράκη για την ζωή της κοντά στον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη πατέρα της κάτι που εντυπωσίασε το κοινό που ήθελε να μάθει προσωπικές στιγμές του Μίκη.

Στη συνέχεια αποσπάσματα από το βιβλίο της διάβασαν ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Παναγιώτης Πετράκης καθώς και η θεατρολόγος καθηγήτρια Αναστασία Βούλγαρη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τους ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος για τον οποίο η κ. Θεοδωράκη είπε πολύ θερμά λόγια για το έργο που επιτελεί στην περιοχή, ο πρόεδρος της Νέας Περάμου κ. Γιάννης Σεβαστής, η δημοτική σύμβουλος κ. Γιάννα Ρήγα, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Γκίνης, η τραγουδίστρια Νάντια Καραγιάννη, ο καθηγητής μουσικής αγωγής κ. Σπύρος Παπανικόλας καθώς και αρκετοί πολίτες. Η κ. Θεοδωράκη στο τέλος της εκδήλωσης υπέγραψε τα βιβλία σε παρευρισκόμενους.

Διοργάνωση: ΚΟΙΝ. ΣΕΠΤ Χαρταετοί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενέργειες της Περιφέρειας για την ασφαλή διακίνηση αλιευμάτων

Γρ. Σταμούλης: “Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος”

Aleka Stamatiadi

Χρυσή Πανελληνιονίκης η Μαρία Βαρελά του ΑΟΜ στα 200 μ εμπόδια

Aleka Stamatiadi