Θέσεις

Το μανιφέστο της πολιτικής ένδειας

Διαβάζω προσεχτικά την δήλωση του Επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Τώρα» κυρίου Γιώργου Μπερδελή. Έναν πολιτικό άνδρα που θαυμάζω και που πραγματικά είναι τιμή για τον δήμο μας, το ότι βρίσκεται στα δημοτικά έδρανα. Νιώθω όμως την υποχρέωση να εκφράσω την προσωπική μου άποψη, καθαρά και μόνο σε πολιτικό επίπεδο.

Κύριε Μπερδελή, επειδή γνωρίζω πολύ καλά την διαδρομή σας και την «ζηλεύω», στα πολιτικά δρώμενα, τον πολιτικό σας λόγο και την οξύτητα της πολιτικής σας σκέψης, μέσα από το κείμενο αυτό, δεν τα εκδηλώνετε. Είναι πολύ δυσάρεστο αυτό.

Δεν επιτρέπεται στο επίπεδο που βρίσκεστε, να «υπογράφετε» τέτοια μανιφέστα, που δεν σας αντιπροσωπεύουν. Αντίθετα καταρρίπτουν το πολιτικό σας προφίλ. Υποδύεστε πολιτικό ρόλο που δεν ξέρετε. Δεν έχετε «διαβάσει» καλά. Οι πρωταγωνιστές κύριε Μπερδελή, επιλέγουν ρόλους που τους αναγάγουν σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Εσείς επιλέγεται ρόλο που σας υποβιβάζει.

Μου αρέσει πολύ η σκέψη των στελεχών σας, για ανάσυρση του τι έλεγαν, τι έκαναν, γενικότερα του παρελθόντος, ως όπλα για την πολιτική φαρέτρα σας. Αλλά, δυστυχώς για σας, είναι όπλα ξεπερασμένα. Είναι σαν τα καριοφίλια. Τώρα που τα θυμηθήκατε εσείς, ο πολιτικός σας αντίπαλος, παίζει με λέϊζερ. Περίμενα να σας απολαύσω σε ρόλο που αναδεικνύει τα πολιτικά σας προσόντα. Εσείς γίνεστε αντιγραφέας στρατηγικών τακτικών που τώρα πια δεν εφαρμόζονται. Διότι είναι παρωχημένες.

Δεν επιτρέπεται να λαϊκίζετε, δεν επιτρέπεται να υποβιβάζετε τον ρόλο σας σε αυτόν του πολιτικού κομπάρσου. Αναγράφετε για ανάλγητο χαράτσι, και δεν αναφέρεστε στα προβλήματα που κληροδότησε η προηγούμενη διοίκηση. Δεν αναφέρεστε -θεωρώ πως δεν γίνεται τεχνηέντως-, στο ποιοι και με ποιες τακτικές έφεραν το δήμο μας σε αυτά τα χάλια. Ο πολιτικός άνδρας, πρώτα πρέπει να ξέρει να χάνει. Μετά επιβάλλεται να είναι στη θέση του αταλάντευτος για το καλό του τόπου του. Αυτή η λυσσαλέα επίθεση κύριε Μπερδελή, δεν είναι πολιτική. Η πανικόβλητη αντίδρασή σας, η προσπάθεια να «επιτεθείτε» εναντίον του Δημάρχου κυρίου Σταμούλη, δεν συνάδει με την μέχρι σήμερα, υπέροχη κατ’ εμέ, στάση του πολιτικού ανδρός.

Πάντοτε κατά την ταπεινή μου άποψη, εάν συνεχίσετε αυτήν την πολιτική διολίσθηση, φοβάμαι πως το πολιτικό σας προφίλ, θα τρωθεί ανεπανόρθωτα. Επιθυμώ να σας δω σε ρόλο πρωταγωνιστή της Αντιπολίτευσης. Να ακούσω τον πολιτικό σας λόγο και να ψάχνω να βρω επιχειρήματα να απαντήσω στις δικές σας τεκμηριωμένες πολιτικές τοποθετήσεις.

Διότι στα μέχρι χθες μανιφέστα του συνδυασμού σας, δεν αναδεικνύετε παρά μόνο πολιτική ένδεια. Και δεν ξέρω τι απαντήσεις να σας δώσω. Δεν ξέρω εάν χρήζουν απαντήσεων…

Με αληθινό θαυμασμό στο πρόσωπό σας, και στην πολιτική σας υπόσταση, με μέγιστη εκτίμηση

Δρίτσας Ιωάννης

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανοικτή Επιστολή: «Κύριοι, αφήστε με έξω από τα πολιτικά σας παιχνίδια»

«Ενημερωτική και μορφωτική Λέσχη Δήμου Μεγαρέων» αντί του Λαϊκού Πανεπιστημίου

Πολλές οι γνωριμίες, σπάνιες οι φιλίες