Περιφέρεια Αττικής Σημαντικότερα

Λ. Κοσμόπουλος: «Προτεραιότητα η αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αττικής»

 

 

 

Οι πρώτες κινήσεις του νέου Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου στοχεύουν στην αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών της περιοχής μας.

Με βάση και όσα έχουν διαδραματιστεί στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, της Μάνδρας, της Νέας Περάμου, της Κινέτας, καίριο ζήτημα για τις βροχές του φθινοπώρου που έρχεται είναι οι καθαρισμοί των ρεμάτων που ξεκίνησαν ήδη σε σημεία κοντά στον αστικό ιστό και συνεχίζονται.

 

Την Παρασκευή γίνονται εργασίες καθαρισμού του ρέματος Μαυρατζά στα Μέγαρα.

 

 

Σε μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει τα εξής: «Συνεπείς με τις προεκλογικές μας εξαγγελίες ότι θα δώσουμε έμφαση στην πρόληψη προκειμένου να διασφαλίσουμε την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, έδωσα εντολή να προχωρήσουν τα συνεργεία της Περιφέρειας σε ενδελεχείς καθαρισμούς των ρεμάτων, σε όλο το λεκανοπέδιο.

Οι εργασίες εξελίσσονται με εντατικούς ρυθμούς και θα συνεχιστούν ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, μέχρι να καθαριστεί και το τελευταίο ρέμα της Αττικής, έτσι ώστε να περιορίσουμε όσο είναι δυνατό τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.

Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας. Δεν θα επιτρέψουμε να νιώσει κανένας πολίτης απροστάτευτος και προς αυτή την κατεύθυνση έγκαιρα και πιστοποιημένα, προχωράμε σε όσες παρεμβάσεις απαιτούνται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανοίγει για το κοινό το Ευπαλίνειο όρυγμα της Σάμου(βίντεο)

Γρ. Σταμούλης: “Έρχεται το Φυσικό αέριο στο Δήμο Μεγαρέων”

Υπουργείο Υποδομών: 607 αιτήσεις για επιδόματα πυρόπληκτων