Υγεία

ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων: Ολοκληρώθηκε γυναικολογικός έλεγχος

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων πραγματοποίησε το Σάββατο 18 Απριλίου 2024, με μεγάλη επιτυχία, στο χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας -Κέντρο Κοινότητας του δήμου ΔΩΡΕΑΝ «Γυναικολογικό έλεγχο- τεστ ΠΑΠ και ενδοκολπικό υπερηχογράφημα» για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, υπό την επίβλεψη του ιατρού κ. Γεωργίου Παπαδημητρίου, Μαιευτήρας, Χειρουργός -Γυναικολόγος, ειδικευόμενος στην παιδική και εφηβική γυναικολογία.

Εξετάστηκαν συνολικά είκοσι δημότισσες.

Στην δράση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Δήμου Μεγαρέων Σταμάτιος Γεωργακής.

Μετά το τέλος της δράσης ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Δήμου Μεγαρέων Σταμάτιος Γεωργακής δήλωσε:« Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, στα πλαίσια των δράσεων του ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων, προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Εξετάστηκαν συνολικά 20 γυναίκες, οι οποίες υπεβλήθησαν σε διακολπικό υπερηχογράφημα και Τεστ ΠΑΠ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι η πρόληψη.

Ευχαριστούμε θερμά τον μαιευτήρα ιατρό κ. Γεώργιο Παπαδημητρίου για την παροχή των υπηρεσιών του και τον εθελοντισμό του και ελπίζουμε να συνεχίσει και στο μέλλον να στηρίζει τις δράσεις του δήμου μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προστασία & φροντίδα: Πώς συνδυάζουμε το υγιές δέρμα με την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Aleka Stamatiadi

Εγκαίνια στο Ιατρείο του Σωτήρη Πιλίλη

Aleka Stamatiadi

Καλώς ήρθες 2022! Τι καταφέραμε το… 2021;