Κοινωνία Σημαντικότερα

Και τρίτο χοτσπότ για πρόσφυγες στη Δυτ. Αττική

Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠ.ΕΘ.Α. ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες πως η Δυτική Αττική θα φιλοξενήσει το προσεχές διάστημα πρόσφυγες σε δύο χώρους, που βρίσκονται  στον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα.

Ωστόσο σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου δηλώνει στη σελίδα του στο facebook ότι την Πέμπτη θα αποφασιστεί τελικά ο χώρος προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και ακόμα ότι δεν είναι μόνο οι δύο παραπάνω περιοχές αλλά και τρίτο σημείο της Δυτικής Αττικής όπου θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες.

“Την Πέμπτη θα αποφασιστει ΤΕΛΙΚΑ ο χωρος ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ φιλοξενιας προσφυγων – οπως ΠΡΟΕΚΥΨΕ απο την ΣΥΣΚΕΨΗ υπο τον κ.ΒΙΤΣΑ Δ – οπου μετα την ανταλλαγη αποψεων – στην οποια συμμετειχε πολυμελης αντιπροσωπεια του Δημου Ασπροπυργου – ΟΛΕΣ οι πλευρές κατεθεσαν τα ΔΙΚΑ τους επιχειρηματα.
Το μονο ΒΕΒΑΙΟ ειναι το εξης:
Η Δυτικη Αττικη – εκτος της Ελευσινας – θα φιλοξενησει και σε αλλη περιοχη της προσφυγες.
Η Αντιπεριφερεια Δυτικης Αττικης – οπως εχουμε απο την αρχη δηλωσει – ΟΦΕΙΛΕΙ σε καθε περιπτωση να επιδειξει ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΑΝΘΡΩΠΙΑ!”

Οι χώροι που έχουν ήδη ανακοινωθεί είναι οι εξής:

– Στις αποθήκες του υπουργείου Μεταφορών (οι οποίες  βρίσκονται στην περιοχή Γκορυτσάς Ασπροπύργου) όπου θα φιλοξενηθούν μέχρι 1500 πρόσφυγες.

– Σε οικήματα της πρώην σχολής μαθητείας των Ναυπηγείων  Ελευσίνας , όπου υπάρχουν σκέψεις να  φιλοξενηθούν μέχρι 200 πρόσφυγες.

Στο τέλος της εβδομάδας θα αρχίσει η εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελευσίνα, ενώ τότε θα ξεκινήσει και η διαμόρφωση του χώρου στον Ασπρόπυργο, του οποίου η δημοτική αρχή αντιδρά με κινητοποιήσεις.

Αναμένονται τα νεότερα και για τον τρίτο χώρο φιλοξενίας των προσφύγων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανισότητα στη Δυτική Αττική δείχνουν και τα στοιχεία εμβολιασμών

Προβλήματα σύνδεσης-φόρτωσης σε Facebook-messenger-instagram

Κεντρική προεκλογική ομιλία Κλεάνθη Βαρελά απόψε