Κοινωνία Σημαντικότερα

“Καθαρά νερά σε όλες τις παραλίες των Μεγάρων”

Διαψεύδει τα αποτελέσματα του ΠΑΚΟΕ ο Αντιδήμαρχος Κων. Καράμπελας

[quote]

Κατάλληλες για κολύμβηση όλες οι παραλίες της περιοχής-Καθαρά δείγματα και στη Βαρέα

[/quote]

 

Κατάλληλες για κολύμβηση όλες οι παραλίες των Μεγάρων, και η πολυσύχναστη πλέον Βαρέα, όπως δείχνουν οι μετρήσεις που γίνονται από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, για λογαριασμό του Δήμου Μεγαρέων.

Σε 15 σημεία, τρεις φορές ετησίως, λαμβάνονται και εξετάζονται δείγματα για τον Δήμο Μεγαρέων και τα νερά έχουν βρεθεί κατάλληλα για κολύμβηση, όπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος Κων. Καράμπελας, ιδιαίτερα μετά και την ανακοίνωση του ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών) την οποία αντικρούει.

«Τα νερά είναι καθαρά και κατάλληλα για κολύμβηση, όπως τόνισα και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δήλωσε στην Ε ο Κων. Καράμπελας, αρμόδιος Αντιδήμαρχος Υγείας.

Παίρνουμε δείγματα τρεις φορές το χρόνο και τα τελευταία αποτελέσματα ήταν πεντακάθαρα. Μάλιστα, κάναμε παρεμβάσεις για να μετρηθούν επιπλέον σημεία και οι δείκτες που μετράμε είναι οι πλέον αξιόπιστοι για την καταλληλότητα των υδάτων: τα κολοβακτηρίδια και οι εντερόκοκκοι, είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η Βαρέα, τα σημεία στις καντίνες, η θέση Οινοποιείο, το σημείο έναντι ελικοδρομίου, η θέση «Κέντρο» στην παραλία της Πάχης Μεγάρων, το σημείο έναντι της Ρεβυθούσας είναι καθαρά, μας εξήγησε αναλυτικά για τα αποτελέσματα για λογαριασμό του Δήμου ο Αντιδήμαρχος Κων. Καράμπελας.

Στην Κινέττα, στο “KinettaBeachHotel”, στο “BousoulasHotel”, στο ξενοδοχείο “Sun”, οι τιμές των δειγμάτων δείχνουν επίσης καταλληλότητα υδάτων.

Καθαρά τα ύδατα και στην Ν. Πέραμο όπου πήραμε δείγματα από τα σημεία στα καταστήματα στο Λουτρόπυργο, “Allseason” και «Φωτίου».

Και, τέλος, κατάλληλες και οι παραλίες στο Ντουράκο Αλεποχωρίου. Οπότε δε χωρά καμιά αμφιβολία και καμιά ανησυχία. Τα δείγματα τα συλλέγουμε δημόσιοι φορείς, σε πιστοποιημένα εργαστήρια και είναι κρίμα να ανησυχούμε αναίτια εφόσον γίνεται συστηματικά έλεγχος των θαλάσσιων υδάτων».

 

Όσο για το πόσιμο νερό, ελέγχεται και αυτό κάθε μήνα από τη ΔΕΥΑΜ και πιστοποιημένο εργαστήριο που συνεργάζεται, με αποτελέσματα που δείχνουν κατάλληλα ύδατα, χωρίς βαρέα μέταλλα, από τις πηγές της περιοχής μας.

«Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη, παρά τις καυτές πατάτες που καλούμαστε να διαχειριζόμαστε καθημερινά. Οπότε, καλές βουτιές…» κατέληξε ο Κ. Καράμπελας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα

Aleka Stamatiadi

«Οι γιορτές αφορμή για συνεχή προσφορά στο συνάνθρωπο»

3.000 για κάθε επιχείρηση-1.000 για κάθε εργαζόμενο λόγω εορταστικού lockdown