Κοινωνία Σημαντικότερα

Καταστροφή στην Νέα Πέραμο από την νεροποντή

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η μεγάλη καταιγίδα στην περιοχή μας, ιδιαίτερα στην Νέα Πέραμο.

 

Εικόνες από το κέντρο της Νέας Περάμου, εδώ στο λιμάνι

 

Μεγάλες ζημιές και εγκλωβισμοί και στην Μάνδρα.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία 15 Νοεμβρίου στην Νέα Πέραμο.

Πάνω από 150 οχήματα εγκλωβισμένα και η διοίκηση του Δήμου και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε εγρήγορση.

Κλειστοί οι δρόμοι και εγκλωβισμένοι άνθρωποι.

 

 

Αδύνατη η διέλευση οχημάτων προς Νέα Πέραμο από την ΠΕΟΑΚ και τους παράλληλους δρόμους, καθώς στο ύψος του Αγίου Βλασίου οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει.

Η τροχαία οδηγεί τα οχήματα προς την Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου, ενώ όσοι κατευθύνονται προς Μέγαρα έχουν εγκλωβιστεί στο ύψος της Νέας Περάμου.

τα οχήματα από Μέγαρα δεν μπορούν να προσεγγίσουν το Πέραμα και τα Ferry Boats προς Σαλαμίνα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην παλαιά εθνική, στο 39o χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στην νέα εθνική η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32o χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα. Από το 33 χιλιόμετρο μέχρι το 34 διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Στο Νεράκι, ορμητικοί χείμαρροι έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους και πέφτουν στη θάλασσα .

 

 

H παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου στη Νέα Πέραμο, από τις 6.30 το πρωί, έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο ποτάμι, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στη Νέα Εθνική Οδό. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική, στο 39o χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στην νέα εθνική η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32o χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα. Από το 33o χιλιόμετρο μέχρι το 34o διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Επίσης, λόγω της συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο 2ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θήβας στην περιοχή Αγιος Σωτήρας Μάνδρας και στα δύο ρεύματα.

Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι έχουν παγιδευτεί αρκετά αυτοκίνητα στα παραπάνω σημεία, όπου ήδη βρίσκονται συνεργεία και προσπαθούν να απομακρύνουν οδηγούς και επιβάτες.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους οδηγούς, εάν έχουν τη δυνατότητα να μην κινούνται προς την περιοχή των Μεγάρων για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων. Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο επιχειρήσεων, μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει λάβει πάνω από 160 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα στην παραπάνω περιοχή.

Επίσης, εχουν συγκροτηθεί συνεργεία που με τη συνδρομή της αστυνομίας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

«Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν προκληθεί. Οι κλήσεις για παροχή βοήθειας έχουν ξεπεράσει τις 160, ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα» ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη.

«Ευτυχώς, μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κίνδυνος για ανθρώπους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται αυτή την χώρα στην περιοχή της Μάνδρας» υπογράμμισε ακόμη η κ.Μαλλίρη.

Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, γεγονός που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

 

 

-συνεχής ενημέρωση-

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το σιντριβάνι του… «Καίσαρα»

Τσακίρης: “Τρελά πράγματα” όσα τραβάνε οι επιχειρήσεις για να πάρουν επιδότηση ΕΣΠΑ

Φιέστα ανόδου για την ΝΕΜ