Πολιτική Σημαντικότερα

Κατά του βωξίτη: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο-Παρουσία στο Περιφερειακό

[quote]η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων συγκαλεί απόψε στις 19:30 έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την παρουσία πολιτών και διαμαρτυρία στο περιφερειακό συμβούλιο την Πέμπτη[/quote]

 

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Έρευνα κοιτασμάτων βωξίτη της ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟΝ Α.Μ.Ε. σε χώρο έκτασης 49.865,783 στρ. που βρίσκεται στα ΜΕΓΑΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» από την Ανώνυμο Μεταλλευτική Εταιρεία ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟΝ Α.Μ.Ε.”.

Η Επιτροπή Αγώνα και η Δημοτική Αρχή των Μεγάρων έχουν μεταφέρει δημόσια τις υποσχέσεις των αρχών της αιρετής περιφέρειας, για αρνητική γνωμοδότηση, κατά των γεωτρήσεων βωξίτη στη Μεγαρίδα, θέση που δηλώθηκε και από την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου στην διαμαρτυρία της κεντρικής πλατείας Μεγάρων την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, καμιά απόφαση δεν είναι δυνατόν να προδικασθεί και η επιτροπή αγώνα και η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων συγκαλούν απόψε Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στις 19:30, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων   για συζήτηση και λήψη αποφάσεως επί του κάτωθι θέματος λόγω της άμεσης αντιμετώπισής του.

Μοναδικό θέμα η Παρουσία στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 26/10/2017 με θέμα: ¨Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Έρευνα κοιτασμάτων βωξίτη της ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟΝ Α.Μ.Ε. σε χώρο έκτασης 49.865,783 στρ. που βρίσκεται στα ΜΕΓΑΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» από την Ανώνυμο Μεταλλευτική Εταιρεία ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟΝ Α.Μ.Ε.¨.

 

Αναμένεται η παράσταση και διαμαρτυρία πολιτών και φορέων στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής την Πέμπτη το απόγευμα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολοκληρώθηκε η Α’ φάση διαβούλευσης για το Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων

Συνελήφθη σπείρα για κλοπές σε σπίτια στην Κινέτα

Πώς θα ανοίξουν από Δευτέρα, 1η Ιουνίου, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί