Κοινωνία Σημαντικότερα

Η συμμορία των 91 κλοπών

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στο Βλυχό με 15 προσαγωγές ατόμων, κατασχέσεις Ι.Χ. και όπλων

 

Στη «μαύρη τρύπα» του καταυλισμού των τσιγγάνων εξαρθρώθηκε ίσως η μεγαλύτερη εγκληματική ομάδα που δρούσε στην περιοχή μας.

Η επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων ξεκίνησε από τα ξημερώματα της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου και συνεχίζεται ως την Πέμπτη, με 15 προσαγωγές, 2 συλλήψεις και ανυπολόγιστες μέχρι στιγμής κατασχέσεις κλοπιμαίων.

Τα πολλά και καθημερινά περιστατικά κλοπών και ληστειών σχετίζονται πιθανότατα με τη συγκεκριμένη εννιαμελή συμμορία που εξαρθρώθηκε από τους άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων μετά από προετοιμασία μηνών.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, σε συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Μεγάρων και της Υποδ. Ασφάλειας Δυτικής Αττικής  με τη συνδρομή του Α.Τ. Μεγάρων, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν, με εντάλματα σύλληψης και παρουσία δικαστικού λειτουργού, τρεις (3) ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 21 έως 32 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται άλλοι επτά (7) συνεργοί τους. Συνελήφθησαν επίσης άλλα δύο (2) άτομα που παραβίαζαν τη νομοθεσία περι όπλων.

Εις βάρος των τριών και των επτά συνεργών τους είχε σχηματισθεί ποινική δικογραφία για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές από άτομα που ενεργούν από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Οι συλληφθέντες από κοινού με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει τους τελευταίους μήνες εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές χρημάτων, οχημάτων, κοσμημάτων και διαφόρων αντικειμένων από οικίες σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο. Οι δράστες παρακολουθούσαν τις οικίες που επρόκειτο να ληστέψουν μερικές ημέρες νωρίτερα. Αρκετά από τα θύματα των ληστειών ανέφεραν πως είχαν παρατηρήσει ύποπτους κοντά στα σπίτια τους λίγες ημέρες πριν.

Η συγκεκριμένη ομάδα έκανε 59 διαρρήξεις και απόπειρες σε οικίες, 3 σε καταστήματα, 17 ληστείες μεταξύ των οποίων και αυτές στα ζευγαράκια σε Πάχη και Νέα Πέραμο και στους Ινδούς στη Λάκκα και 12 κλοπές αυτοκινήτων. Τα αντικείμενα που αφαιρέθηκαν από τους πολίτες υπολογίζονται σε αξία μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ. Στην έρευνα που έγινε στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καραμπίνες, φυσίγγια, ηλεκτρικές συσκευές, διάφορα τιμαλφή και 6 οχήματα.

Το ζήτημα για τους πολίτες δεν είναι μόνο οι προσαγωγές και οι συλλήψεις, και ακόμα και πολλοί από τα θύματα ληστειών ομολογούν ούτε η εύρεση των κλοπιμαίων ή του Ι.Χ. τους είναι λύση… Ουσία είναι η εφαρμογή του νόμου για όλους και η αποκατάσταση του κλίματος ασφάλειας στην περιοχή μας.

Όσοι μπορούν να διακρίνουν στις φωτογραφίες κάποιο προσωπικό τους αντικείμενο ή έχουν δηλώσει ως κλεμμένο κάτι, να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων στο 22960 28001.

astynomia_2409-3 astynomia_2409-4 astynomia_2409-5 astynomia_2409-6 astynomia_2409-7

astynomia_2409-1 astynomia_2409-2

 

(φωτογραφίες: Αλέξανδρος Αραπέτσικας)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Η διαχείριση των αδέσποτων απαιτεί προγραμματισμό”

Συνεχίζονται οι ψεκασμοί για τα κουνούπια

Α.Ο. Κούρος: Σεμινάρια πρώτων βοηθειών