Πολιτική Σημαντικότερα

“Η Δημοκρατία στο απόσπασμα”: Καταγγελίες της Νομαρχιακής Δυτ. Αττικής ΠΑΣΟΚ:

“Φιμώνεται η αντιπολίτευση”

Κατατέθηκε στη Βουλή Νομοσχέδιο που καταργεί το δικαίωμα των δημοτικών συμβούλων να θέτουν κατεπείγοντα και προ ημερησίας θέματα στα δημοτικά συμβούλια

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που προβλέπει την κατάργηση των προ ημερησίας και κατεπειγόντων θεμάτων που θέτει η αντιπολίτευση στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων.

Για το θέμα τοποθετείται η νομαρχιακή οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Δυτικής Αττικής καταγγέλλοντας: «Ως Αποφράδα ημέρα για την  Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μείνει στην ιστορία  η 28 Ιούνη 2022.

Είναι η ημέρα που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε στη Βουλή το Νομοσχέδιο που καταργεί το δικαίωμα των Δημοτικών Συμβούλων – Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων να θέτουν κατεπείγοντα θέματα προ Ημερησίας Διάταξης στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφού αρχικά και με την ανάληψη της εξουσίας κατήργησε Νόμο της προηγούμενης Κυβέρνησης δίνοντας εκ των πραγμάτων πλειοψηφία στους Δημάρχους μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, με ένα ακόμη Νομοσχέδιο δείχνει ξανά το «ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ».

Πλέον, η «φωνή» της Αντιπολίτευσης φιμώνεται από τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη με διάταξη που περιλαμβάνεται στο Άρθρο 44 Νομοσχεδίου του Υπουργείου.

Δυστυχώς για πολλοστή φορά βλέπουμε την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να οδηγεί την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!

Διότι για εμάς, η διάταξη  Βορίδη που επιβάλλει σιωπητήριο στις Δημοτικές Παρατάξεις αποτελεί ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην δημοκρατική λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αντιδρούμε, πιστεύοντας ότι είναι αναφαίρετο το δικαίωμα των Επικεφαλής Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης να φέρνουν κατεπείγοντα θέματα προ Ημερησίας Διάταξης  και τα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν επ’ αυτών!

Θεωρούμε ότι η αυταρχική απόπειρα της Νέας Δημοκρατίας να φιμώσει τις Δημοτικές Παρατάξεις, αποτελεί όνειδος για τη Δημοκρατία.

Γιατί  εμείς στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, πιστεύουμε στην αξία του διαλόγου και σεβόμαστε την προστασία των δικαιωμάτων όλων των αιρετών που οι πολίτες επιλέγουν με την ψήφο τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς ψηφίζουμε στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

Aleka Stamatiadi

Συλλυπητήρια επιστολή του συνδυασμού “Μέγαρα-Ν. Πέραμος Νέο ξεκίνημα”