Κοινωνία

Η χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων στην Επετειακή Συναυλία στη Σπηλιά Καραϊσκάκη στην Καρδίτσα

Σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση στη σπηλιά, που γεννήθηκε ο ήρωας της Επανάστασης του 1821 “ο γιός της Καλογριάς”  Γεώργιος  Καραϊσκάκης (1782 – 1827) στον πανέμορφο ορεινό όγκο στο  Μαυρομμάτι Μουζακίου Καρδίτσας,  διοργανώθηκε την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 ιστορική επετειακή μουσική συναυλία,  με τη συμμετοχή 130 εκτελεστών και συμμετείχε η Χορωδία των μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων υπό την διεύθυνση της μαέστρου Κατερίνας Αβραμίδου, καθηγήτριας Μουσικής.

Οι μικροί Μεγαρίτες μαθητές έκλεψαν τις εντυπώσεις ανάμεσα στην 55μελή Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσσαλονίκης και την 80 μελή Χορωδία από την Ελλάδα υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Χάρη Ηλιάδη με τρείς διακεκριμένους σολίστ την Αγγλίδα υψίφωνο Sopfie Gallagher,  τον Λιβανέζο τενόρο  Joseph Dahdah  και τον Γερμανό βαρύτονο Leonard Geiger  στο κορυφαίο Ορατόριο «Δημιουργία» του μεγάλου Αυστριακού κλασσικού συνθέτη Ιωσήφ Χάϋδν.

Βασικοί συντελεστές ήταν ο οικοδεσπότης Δήμος Μουζακίου με τη συνδιοργανώτρια Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας), ενώ τη στήριξή του παρείχε το Επιμελητηριο Καρδίτσας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 40ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας και είχε τεράστια επιτυχία από πλευράς διοργάνωσης και προσέλευσης κοινού που ξεπέρασε τα 400 άτομα. Αποτέλεσε πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών & Διευθυντών Χορωδίας και τελέστηκε υπό την αιγίδα των Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Ε.Ο.Τ..

Αξέχαστες θα μείνουν οι ερμηνείες των συνολικά 150 εκτελεστών από την 55μελή Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και την 95μελή Χορωδία από Ελλάδα και εξωτερικό.

Εντυπωσιακή ήταν η Σχολική Χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων Αττικής, ενώ τους θεατές καθήλωσαν η Αγγλίδα υψίφωνος Sophie Gallagher, ο Πολωνός τενόρος Τomasz Tracz και ο Γερμανός βαρύτονος Leonard Geiger.

Η κορύφωση της κλασικής μουσικής πανδαισίας επήλθε κατά τη θαυμάσια ερμηνεία – υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Χάρη Ηλιάδη – του κορυφαίου Ορατόριου «Δημιουργία», ενός μουσικού έργου παγκοσμίου εμβέλειας του μεγάλου Αυστριακού κλασσικού συνθέτη Ιωσήφ Χάϋδν.

Αψεγάδιαστη ήταν η παρουσίαση του προγράμματος της ιστορική συναυλίας από τον μετρ του είδους κ. Αλέξη Κωστάλα.

 

 Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, συγχαίρει την Χορωδία των μαθητών και μαθητριών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων και την Μαέστρο Κατερίνα Αβραμίδη

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης σε δήλωση που απέστειλε αναφέρει:« Η διακεκριμένη Μουσικός και μαέστρος της σχολικής Χορωδίας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων Κα Κατερίνα Αβραμίδου και οι μικροί μαθητές για άλλη μία φορά ξεχώρισαν και με τη συμμετοχή τους σε μία διεθνή συναυλία εκπροσώπησαν επάξια την πόλη μας και είναι άξιοι πολλών επαίνων και θερμών συγχαρητηρίων.

Είναι τιμή για το Δήμο μας, τιμή για την Διεύθυνση του 5ου Δημοτικού Σχολείου, για την σχολική κοινότητα των Μεγάρων και για τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες, μέλη της χορωδίας τους οποίους χειροκροτούμε και επαινούμε δημόσια για τις επιδόσεις τους.

Στην Κα Αβραμίδου και στα μέλη της Χορωδίας εύχομαι υγεία και δύναμη να συνεχίσουν την πορεία τους στον καλλιτεχνικό μουσικό χώρο με πολλές επιτυχίες και διακρίσεις.

Επίσης πολλά συγχαρητήρια δικαιούνται και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων, που στηρίζουν και ενθαρρύνουν τα μέλη της Χορωδίας να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις εκτός Μεγάρων ως καλοί πρέσβεις της πόλης και του Δήμου μας.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάγωμα χρεών για τους πλημμυροπαθείς ως 25 Μαΐου

Aleka Stamatiadi

Δηλώσεις ζημιών από τις πλημμύρες για παραγωγούς

Αυξήσεις 10% στα ασφάλιστρα των ΙΧ από τον Σεπτέμβριο