Πολιτική Σημαντικότερα

“Η γύμνια της διοίκησης στα οικονομικά”

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ 2016 ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ. ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΓΥΜΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

 

 

   Ιερόθεος Πολυχρόνης: «οι αριθμοί είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Καταφέραμε ένα οικονομικό θαύμα»!

Δήμαρχος: «δεν ξέρω τι λένε οι αριθμοί αλλά οικονομικά πάμε καλά. Δεν χρωστάμε σε κανέναν»!

Με αυτές τις αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ Δημάρχου και κ. Πολυχρόνη, η διοίκηση του δήμου μας παρουσίασε τον ισολογισμό της χρήσης του 2016.

Όμως ποια είναι η αλήθεια; Η αλήθεια βρίσκεται στο πρώτο μισό της φράσης του κ. Πολυχρόνη.

Πράγματι οι αριθμοί είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Τι λένε οι αριθμοί; Η διαφορά μεταξύ των συνολικών εσόδων και εξόδων για το 2016 δημιουργεί έλλειμμα ύψους 1.739.000 ευρώ!

Σωρευτικά το έλλειμμα ανέρχεται στα 13.681.000 ευρώ!

Το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων του δήμου ανέρχεται στα 9.900.000 ευρώ, ενώ αυτό των απαιτήσεων ανέρχεται στα 15.778.000 ευρώ!

Η διοίκηση αυτή που επί των ημερών της έχει ανακοινωθεί σωρεία νομοθετικών ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς το δήμο, που έλαβε επιχορήγηση από την φιλική Κυβέρνηση 6.000.000 ευρώ για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους δημότες και επιχειρήσεις, εξακολουθεί να έχει υποχρεώσεις 10.000.000 ευρώ και έχει κατορθώσει να έχουν φτάσει οι απαιτήσεις στα 15.778.000 ευρώ! Για τέτοιο οικονομικό θαύμα μιλάμε! Για τέτοια οικονομική εξυγίανση μιλάμε!

Και για να μη ξεχνιόμαστε, το 2014, επί διοικήσεως μας οι υποχρεώσεις ήταν 9. 420.000 ευρώ και οι απαιτήσεις, χωρίς καμία κυβερνητική απόφαση ρύθμισης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των πολιτών προς τους δήμους, ήταν 10.345.000 ευρώ!

Δηλαδή η οικονομική εξυγίανση του δήμου μας είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των απαιτήσεων μέσα στα 2 πρώτα χρόνια της διοίκησης του κ. Σταμούλη κατά 5.000.000 ευρώ!

Όμως πέρα από τα παραπάνω, στη συνεδρίαση της 6ης/3/2018 αξιοσημείωτη για μια ακόμα φορά ήταν η παρουσία του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή κ. Βαρθαλίτη.

Ο κ. Βαρθαλίτης ελέγχει λογιστικά το δήμο, τον «ΗΡΟΔΩΡΟ» και τη ΔΕΜ.

Οι συνολικές ετήσιες απολαβές του από τα 3 αυτά νομικά πρόσωπα είναι περίπου 20.000 ευρώ.

Ενώ λοιπόν πληρώνεται τόσο αδρά από το δήμο μας, σε επανειλημμένες ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης απαντούσε με τη φράση «δεν γνωρίζω»!

Ειδικά στην παράγραφο της έκθεσης του που αφορούσε στην «Βάση για γνώμη με επιφύλαξη» απέδειξε ότι δεν είχε διαπράξει κανέναν έλεγχο.

Δεν γνώριζε ότι η κατάσχεση των 252.255 ευρώ που έγινε στο ταμείο του δήμου στις 15/07/2014 έχει τακτοποιηθεί λογιστικά στις 16/12/2014 με την αρ. αποφ. 801/2014 της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου.

Δεν γνώριζε, ενώ εξακολουθεί και εργάζεται για το δήμο, ότι το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2016 εκδικάστηκαν οι ανακοπές που είχε κάνει η διοίκησης μας κατά της παραπάνω αναγκαστικής κατάσχεσης, καθώς και ότι τον Φεβρουάριο του 2017 βγήκαν οι αντίστοιχες αποφάσεις, οι οποίες δικαίωσαν τον εργολάβο!

Δηλαδή δεν γνώριζε ο κύριος αυτός ότι το ποσό της κατάσχεσης είχε νομιμοποιηθεί πλήρως!

Παρόλα αυτά συνέταξε μέσα στο 2017 τον ισολογισμό χρήσης του 2016 και στην έκθεση  στις 6/3/2018 δεν γνώριζε όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω!

Όμως «γνώριζε» ότι για την υπόθεση αυτή «βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα», όπως αναφέρει ο ίδιος στην έκθεση του για άλλη μια φορά.

Δυστυχώς όμως ο κύριος αυτός δεν γνώριζε ή δεν τον είχαν πληροφορήσει καλά οι συνεργοί του ούτε γι΄αυτό.

Η εισαγγελική έρευνα έχει τελειώσει και από αυτή την εισαγγελική έρευνα προέκυψαν πολλά νέα στοιχεία που έχουν κάνει τους σκευωρούς να μην κοιμούνται ήσυχα…

Ένας από αυτούς του σκευωρούς είναι και ο κύριος αυτός, ο οποίος εσκεμμένα και υπό καθοδήγηση συντηρεί την παράγραφο αυτή σε 3 αλλεπάλληλες οικονομικές χρήσεις αυτολεξεί, ενώ γνώριζε ότι η υπόθεση της κατάσχεσης έχει τακτοποιηθεί λογιστικά και επομένως δεν υφίσταται οικονομική εκκρεμότητα, από το Δεκέμβριο του 2014.

Οι ευθύνες που τον βαρύνουν πλέον είναι τεράστιες.

Η χρήση του δόλου από έναν Ορκωτό Λογιστή με σκοπό να βλάψει στην προκειμένη περίπτωση έναν αιρετό, αποτελεί αιτία επαγγελματικής καθαίρεσης και ποινικής δίωξης.

Ο κύριος αυτός με τρόπο ανάρμοστο που δεν συνάδει σε υπάλληλο απέναντι σε πρώην Δήμαρχο και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, αρνήθηκε να αποκαταστήσει την αλήθεια στην έκθεση που κατέθεσε και επομένως κατέθεσε έναν ψευδή ισολογισμό.

Επιφυλάσσομαι επομένως παντός νομίμου δικαιώματος μου απέναντι στον κύριο αυτό, καθώς και στους συνεργούς του εμπνευστές της σκευωρίας.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

                                                   Ιατρός – Χειρουργός

                                                  Δημοτικός Σύμβουλος

                                                 τ. Δήμαρχος Μεγαρέων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση του Λιάκου Ευάγγελου με την Υφυπουργό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Ζαχαράκη Σοφία

Το Ελληνικό Σινεμά γιορτάζει την Ημέρα της Γυναίκας

Aleka Stamatiadi

Εκτάκτως για το Δάνειο συνεδριάζει η Επιτροπή Διαβούλευσης