Θέσεις

“Γιατί το “όχι” στο τρένο θα έπρεπε να είναι τρανταχρό και γιατί το “ναι” είναι λαϊκή προδοσία”

Πρόσφατα το Δ.Σ. Μεγάρων γνωμοδότησε θετικά στην δημιουργία  τερματικού σταθμού του νέου (παλιού) τρένου στα Μέγαρα, στην θέση του παλαιού σταθμού.

Παρακολούθησα από κοντά και την «διαβούλευση» (τρομάρα της) αλλά και την συζήτηση στο Δ.Σ. και από την αρχή είχα αντιληφθεί ότι έτσι όπως είχε προωθηθεί το θέμα ήταν εντελώς λάθος. Το λάθος είναι ότι η υπόθεση μετατράπηκε στο αν είναι σωστό ή λάθος ένα τρένο να διέρχεται ή όχι εντός της πόλης, παραποιώντας έτσι την ουσία η όποια είναι στο: ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί η διέλευση αυτή.

Στην διαβούλευση αλλά και στην συζήτηση στο Δ.Σ. ο βουλευτής Β Δυτικής Αττικής του ΚΚΕ, Χρήστος Τσοκάνης  αλλά και άλλοι συμπολίτες και δημοτικοί σύμβουλοι είπαν ξεκάθαρα ότι το έργο αυτό γίνεται για τα συμφέροντα των αγωγών και ουδεμία σχέση έχει με την εξυπηρέτηση των πολιτών. Θα προσθέσω ότι το τρένο αυτό έχει καθαρά εμπορικούς σκοπούς, άρα γίνεται και για τα συμφέροντα των «αγορών».

Αν λάβουμε υπόψιν μας τις συζητήσεις που γίνονται στην κοινωνία για το θέμα αυτό από τους συμπολίτες, οι περισσότεροι δεν έχουν πειστεί και έχουν μείνει με την απορία του τι προσφέρει στην πόλη μας η επαναλειτουργία της γραμμής και στο πως ένας «επενδυτής» σπαταλάει χρήματα για κάτι που σίγουρα δεν θα του αποδώσει, από τα εισιτήρια.

Αναγκαστικά όμως πηγάζει το ερώτημα: γιατί η τοπική πολιτική ηγεσία δέχεται ένα έργο, το οποίο αποδεδειγμένα εξυπηρετεί άλλους σκοπούς, επιτρέπει και συναινεί στο πλασάρισμα αυτού του έργου σαν υπέρτατου αγαθού για τους πολίτες με ανόητα ιδεολογήματα, ενώ είναι φως φανάρι ότι αυτό δεν είναι έτσι;;.

Αν επίσης συνυπολογίσουμε ότι πέραν της ενόχλησης που θα φέρει στην πόλη και το ΚΤΕΛ Μεγάρων θα υποστεί άμεση βλάβη. Το ΚΤΕΛ, το έχουν και ζουν από αυτό αρκετές Μεγαρίτηκες οικογένειες που θα καταστραφούν, τότε η «εμμονή» της διοίκησης σε αυτό το έργο είναι μάλλον «ύποπτη» ή τουλάχιστον απερίσκεπτη.

Γιατί λοιπόν ένα πολιτικό πρόσωπο (Δ.Σ), θα πρέπει να υποκύπτει στα «καπρίτσια» του κεφαλαίου αδιαφορώντας για την καταστροφή κάποιων τοπικών οικογενειών, που εντέλει αυτούς θα πρέπει να προστατεύει;;.

Πως στα καλά καθούμενα, σοβαροί άνθρωποι, χάνουν την ικανότητα της κριτικής τους σκέψης, και να μετατρέπονται σε «άμορφα» πλάσματα, υποχείρια και πιστοί σκλάβοι του απόλυτου καπιταλισμού ο οποίος σήμερα είναι ολοκληρωτικός;;.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.

Οι απαντήσεις αρχίζουν από το ότι όλο το πολιτικό σύστημα έχει «ορκιστεί πίστη» στα συμφέροντα της Ε.Ε, του Ευρώ, και κυρίως των αγορών, αλλά όταν όμως ορκίζεσαι πίστη σε κάτι που δεν συμβαδίζει με τις αρμοδιότητές σου, τότε αυτόματα απεμπολείς και την κριτική σου σκέψη γιατί αδυνατείς να καταλάβεις το τέλμα που έχεις εισέρθει. Όταν βέβαια αυτό γίνεται εις γνώση σου, τότε πραγματικά είσαι ύποπτος λαοπλάνισης.

Κακά τα ψέματα, αγαπητοί συμπολίτες.

Όταν επαφιόμαστε στους «σωτήρες» και παθητικά περιμένουμε την λύτρωση από «αυτούς», τότε πραγματικά καλά μας κάνουν και μας δουλεύουν μπροστά στα μούτρα μας. Καλά μας κάνουν και μας πείθουν ότι αυτοί θα είναι καλύτεροι από τους άλλους, καλύπτοντας έτσι την υποταγή του «όρκου» τους στον νεοφιλελευθερισμό και στην ατζέντα 2030. (βλέπε νόμο για τον γάμο ομόφυλων).

Όσο «εμείς» λοιπόν αδυνατούμε να συγκροτήσουμε οργανωμένο λαό, όσο εμείς δεν θέλουμε να πιστέψομε ότι: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΧΩΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,  τόσο «αυτοί» θα εξακολουθούν να μας εμφανίζουν «τρένα σωτήρες» και θα προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι «για το καλό μας», και θα λησμονούν να αναφέρουν το «καλό» των επενδυτικών κεφαλαίων.

Όπως όμως και να έχει το θέμα και όσον αφορά την πολιτική εξουσία της πόλης μας, (ας μου συγχωρεθεί ο ποδοσφαιρικός όρος), η πρώτη κίτρινη κάρτα έπεσε. Στην επόμενη έχεις κόκκινη και αποβολή, η όποια απ` ότι φαίνεται θα έρθει σύντομα.

Με τιμή

Κώστας Αν. Δέδες

Αρχιτέκτων Μηχανικός

Συντονιστής της Τ.Ο Ε.ΠΑ.Μ Δήμου Μεγαρέων

Πρώην Υποψήφιος βουλευτής με την “Συμμαχία Ανατροπής” στην Δυτική Αττική

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς όραμα

Καιρός και υγεία

Τί άλλο μου μένει να χάσω;

Aleka Stamatiadi