Πολιτική

Γεωργία Μαρτίνου: Κοντά στους πολίτες, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Πραγματική κοινωνική προσφορά σε δύσκολους καιρούς με πολιτικές παρεμβάσεις χωρίς τυμπανοκρουσίες

Παρεμβάσεις σε Υπουργεία άνοιξαν πόρτες για πολλά έργα στην περιοχή μας

Με παρουσία ιδιαίτερη, δυναμική μα όχι δημόσια, η βουλευτής Γεωργία Μαρτίνου έχει κάνει πολλά, χωρίς να φαίνονται, και για την περιοχή μας.

Διεκδικεί την ψήφο στις εκλογές της Κυριακής, χωρίς να κάνει δημόσιες ομιλίες, αλλά συναντήσεις και συζητήσεις με συμπολίτες, μιλώντας για την κρίση και την ελπίδα που μπορεί να έλθει.

«Δεν αρκεί να διαμαρτυρόμαστε. Δεν αρκεί να απογοητευόμαστε. Η ηττοπάθεια δε μας αξίζει” δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: “Η χώρα μας είναι ένας ευλογημένος τόπος με ευφυείς και ικανούς ανθρώπους. Έχει περάσει πολλές δυσκολίες στην ιστορία της και μία ακόμη ζούμε σήμερα. Η έλλειψη πίστης δεν οδηγεί πουθενά. Είναι εύκολο να κυριαρχεί ο θυμός κι η ανασφάλεια όταν η επιβίωση γίνεται καθημερινός αγώνας”.

Παρ’ όλα αυτά, μπορούμε να τα καταφέρουμε, λέει η Γ. Μαρτίνου.

“Οι εκλογές αυτές θα καθορίσουν το μέλλον όλων μας. Έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον. Έχουμε όλοι ανάγκη αυτή τη χώρα. Πρέπει να την προστατεύσουμε γιατί μόνο έτσι προστατεύουμε τους εαυτούς μας”.

“Λέμε όχι στις δυνάμεις της μιζέριας και της καταστροφολογίας”. Τονίζει ότι “στο σημείο που έχει φτάσει ο τόπος μας είναι αναγκαίο, θα έλεγα επιτακτικά αναγκαίο, να αναδειχθεί μια νέα κυβέρνηση με ισχυρή εντολή προκειμένου να διαχειριστεί με πυγμή και αποτελεσματικότητα την πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Η απογοήτευση των πολιτών ας μην αποβεί εις βάρος της πατρίδας μας και των επόμενων γενεών. Στις 6 Μαΐου επιλέγουμε αυτούς που μπορούν και θέλουν να μας βγάλουν από το αδιέξοδο. Επιλέγουμε αυτούς που έχουν πρόγραμμα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο, που δεν θέτουν σε κίνδυνο και αμφισβήτηση την ευρωπαϊκή μας προοπτική. Που θέλουν μια Ελλάδα δυνατή και υπερήφανη και όχι απομονωμένη και μίζερη.

Όλοι αυτοί που αναδείχθηκαν ή ενισχύθηκαν μέσα από την απογοήτευση και την αγανάκτηση του κόσμου, οι δυνάμεις τις μιζέριας και της καταστροφολογίας, είμαι σίγουρη ότι όχι μόνο δεν μπορούν να προσφέρουν στον τόπο, αλλά μπορεί να γίνουν και επικίνδυνες.

Επιλέγουμε αυτούς που δίνουν ελπίδα για το μέλλον, ελπίδα που μόνο ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να δώσει μέσα από μια ισχυρή εντολή που θα λάβει από τον ελληνικό λαό”.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει όταν μιλά για τους λόγους που την οδήγησαν να πολιτευθεί, για πρώτη φορά, την πιο δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών: “Δεν περιμένω να ζήσω από την πολιτική” λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: “Δεν θέλω να αποδράσω, ούτε να αδιαφορήσω. Θέλω να εργαστώ και να παλέψω γιατί νοιάζομαι. Γιατί η ευτυχία του συνόλου καθορίζει την ευτυχία του καθενός ξεχωριστά”.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Αθόρυβα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, η Γεωργία, όπως θέλει να την φωνάζουν όλοι και να της μιλούν στον ενικό, βοηθά στην πόλη μας, μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις, χορηγεί συλλόγους και συντελεί καθοριστικά σε έργα.

Παρεμβαίνει κοινοβουλευτικά, με συνεχή παρουσία στη Βουλή, αναζητώντας λύσεις για τα προβλήματα της Αττικής και της «δύσκολης» Δυτικής Αττικής.

Για παράδειγμα, μαζί με τον πατέρα της εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο, χρηματοδότησε την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ιερού Ναού Αγ. Παρασκευής Μεγάρων-Παπαμπέη, χρηματοδότησε ένα μεγάλο μέρος της μελέτης για την υδροδότηση στην Κινέτα, όπως και το κτίριο του συλλόγου του Λυκείου Ελληνίδων.

Διατηρώντας χαμηλούς τόνους, η Γεωργία Μαρτίνου που ξεκίνησε ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας στο Δήμο Βουλιαγμένης,  συνομιλεί καθημερινά με ανθρώπους από την περιοχή μας και απαντά σε αιτήματά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση Κλ. Βαρελά με τον αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή Δυτικής Αττικής Θ. Μπούρα

Γ. Μαρινάκης: Καλώδιο-ΧΥΤΥ η παρακαταθήκη του κ. Σταμούλη

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδης σε έκτακτη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτ. Αττικής για την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19

Aleka Stamatiadi