Πολιτική Σημαντικότερα

Γ. Μαρινάκης: “Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου πριν την καταστροφή”

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ  ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

 

Πολύ ανησυχητικά μηνύματα έρχονται για δύο μεγάλα έργα που πέτυχε και ξεκίνησε η διοίκηση Μαρινάκη.

Πρόκειται για το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης των Μεγάρων και για το έργο της αποχέτευσης στην επέκταση του σχεδίου πόλεως των Μεγάρων – έργα β΄φάσης.

Η σημερινή διοίκηση του κ. Σταμούλη έχει επιδείξει μέχρι σήμερα μεγάλη επιπολαιότητα και εγκληματική απειρία σχετικά με τους χειρισμούς της στην εξέλιξη αυτών των δύο τεράστιων έργων υποδομής για τον τόπο μας.

Στο έργο της ύδρευσης ο εργολάβος δρα ανεξέλεγκτα χωρίς επίβλεψη, χωρίς να δίνει λόγο σε κανένα και εδώ και είκοσι ημέρες έχει κάνει αυτοβούλως διακοπή εργασιών. Συγχρόνως δεν ανταποκρίνεται, εδώ και έξι μήνες στις συμβατικές υποχρεώσεις του και έχει μετατρέψει την πόλη των Μεγάρων από την μια άκρη έως την άλλη σε βομβαρδισμένο τοπίο, αφού δεν κλείνει με άσφαλτο τα χαντάκια. Βέβαια όλα αυτά υπό την ανοχή της σημερινής διοίκησης, η οποία επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία, δεν έχει ρίξει καθόλου βάρος στην επίβλεψη του έργου και συγχρόνως υπηρετεί την πρωτόγνωρη τακτική να είναι “ελέγχων” και “ελεγχόμενος”, αφού “ελέγχων” είναι ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και “ελεγχόμενος” είναι στενό συγγενικό του πρόσωπο, ο οποίος είναι ο επιβλέπων Μηχανικός του εργολάβου!

Όπως αντιλαμβάνεστε εδώ προκύπτει μείζον θέμα ηθικής τάξεως.

Όμως το σημαντικότερο και πλέον ανησυχητικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι ο εργολάβος έχει διακόψει αυτή τη στιγμή τις εργασίες, επικαλούμενος αίολες αιτιάσεις μη πληρωμής του, τη στιγμή που πρέπει να εισέλθει και να δουλέψει στον κεντρικό ιστο της πόλης με τις γνωστές δυσκολίες.  Συγχρόνως πρέπει να αναλογιστούμε ότι το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο του 2015, δηλαδή σε επτά μήνες, με τις πιθανές παρατάσεις που θα ζητηθούν. Αν από αυτό το εναπομείναν διάστημα αφαιρέσουμε τις αργίες και τον Αύγουστο, το μήνα των αδειών, τότε απομένει ως καθαρός χρόνος για την ολοκλήρωση του έργου ένα εξάμηνο!

Την ίδια στιγμή ο ανάδοχος καλείται από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή να  παραβρεθεί σε σοβαρή σύσκεψη που αφορά στην εξέλιξη του έργου και δεν παρουσιάζεται! Απαξιώνει όλους τους υπηρεσιακούς και θεσμικούς εργοδότες του και δεν εμφανίζεται!

Πως αντέδρασε η διοίκηση του δήμου σε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια του εργολάβου; Με παντελή αδιαφορία!

Το κακό σενάριο της διακοπής και απένταξης του έργου είναι πολύ ορατό!

Οι ευθύνες που φέρει η διοίκηση του κ. Σταμούλη, όπως και οι ερασιτεχνικοί και επιπόλαιοι χειρισμοί της σε αυτό το πολύ σοβαρό έργο πνοής την καθιστούν επικίνδυνη.

Το δεύτερο πολύ μεγάλο έργο υποδομής, αυτό της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης στην επέκταση του σχεδίου πόλεως των Μεγάρων – έργα Β΄φάσης δεν έχει καν ξεκινήσει και αν αναλογιστούμε ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις 31/10/2015, δηλαδή σε επτά μήνες, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το έργο αυτό είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσει.

Η αδράνεια και η απειρία της διοίκησης Σταμούλη είναι τόσο έκδηλη που έχουν περάσει έξι μήνες και το έργο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα!

Το εφεύρημα του κ. Σταμούλη στις συνεχείς ερωτήσεις μας σχετικά με την καθυστέρηση του έργου ήταν ότι εμείς (άκουσον άκουσον) είμαστε οι υπαίτιοι, οι οποίοι – κατά το δικό του σκεπτικό – υπονομεύσαμε μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου το έργο για το οποίο αγωνιστήκαμε και επιτύχαμε την ένταξη και χρηματοδότηση του από το ΕΣΠΑ, τρέξαμε μαζί με τις υπηρεσίες τη διαδικασία δημοπράτησης του και υπογράψαμε τη σύμβαση με τον εργολάβο στις 18/8/2014, δώδεκα ημέρες πριν αναλάβει η διοίκηση του κ. Σταμούλη.

Ο κ. Σταμούλης προφανώς ήθελε να βρει το έργο έτοιμο κιόλας και αυτό που να έμενε να ήταν να κόψει την κορδέλα! Όμως μόλις είδε τα σκούρα και προσγειώθηκε απότομα στην πραγματικότητα και χρειάστηκε να ξεπεράσει το πρώτο μεγάλο εμπόδιο που λέγεται Αρχαιολογία, αντί να ασκήσει ο ίδιος τις ισχυρές πιέσεις που εκπορεύονται από  τη θεσμική θέσης του, εναπόθεσε τις ελπίδες του στους Βουλευτές και άρχισε να στέλνει επιστολές!

Σήμερα, έξι μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου δεν έχει κατασκευαστεί ούτε ένα μέτρο του έργου.

Επειδή και εδώ ελλοχεύει ο κίνδυνος ισχύος του κακού σεναρίου, δηλαδή της απένταξης του έργου, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στη διοίκηση. Με την επιπολαιότητα του τύπου των επιστολών προς τους τοπικούς Βουλευτές έχασε πολύτιμο χρόνο και σήμερα φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την μη έναρξη του έργου. Τι θα πει τότε σε όλους τους πολίτες που στερούνται σήμερα αποχέτευσης, με προεξάρχοντες αυτούς της οδού Στρατήγη και των δυτικών καθέτων της και σε εκείνους των Εργατικών Κατοικιών;

Σε μια περίοδο βαθειάς ύφεσης, η διοίκηση μας διαχειρίστηκε και πέτυχε να μπουν στο δήμο μας αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για μεγάλα έργα υποδομής, συνοδευόμενα από αρκετές θέσεις εργασίας, πράγμα που ενίσχυσε ιδιαίτερα την τοπική οικονομία.

Εάν σήμερα τα έργα αυτά απενταχθούν εξαιτίας των ερασιτεχνικών χειρισμών της διοίκησης Σταμούλη, ο τόπος μας θα έχει υποστεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα και η διοίκηση Σταμούλη θα έχει καταφέρει μια μη αναστρέψιμη βλάβη στα θεμέλια του κοινωνικού ιστού του δήμου μας.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για άλλη μια φορά λίγο πριν τη διαφαινόμενη καταστροφή.

Τα έργα αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα. Κύριοι της διοίκησης μεριμνήστε άμεσα ώστε να μην παραμείνουν εκεί!

 

                 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

                    “ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ”

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνοιξε νέους δρόμους για την τοπική ανάπτυξη, το ταξίδι του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη στην Κίνα

Aleka Stamatiadi

Ημερίδα για τα νέα Προγράμματα ΕΣΠΑ στο Δημαρχείο

Aleka Stamatiadi

Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημ.Συμβουλίων θα δουλεύουν ως… εθελοντές!