Αθλητισμός Σημαντικότερα Συνεντεύξεις

Γ. Μάνταλος: “Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε”

 

Δεν… μασάει τα λόγια του ο τεχνικός της ΝΕΜ Γιώργος Μάνταλος

 

Τέτοια εποχή κάθε χρόνο τις τελευταίες πέντε σεζόν η «Ε» έχει καθιερώσει μια (διαδικτυακή και μη) συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τον τεχνικό της ΝΕΜ, Γιώργο Μάνταλο. Φέτος όμως η κατάσταση είναι διαφορετική λόγω της πανδημίας του Covid – 19 κι έτσι η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε με πιο… πατροπαράδοτο δημοσιογραφικά τρόπο, το τηλέφωνο. Ελπίζοντας πως τον επόμενο Νοέμβρη, όταν ο τεχνικός των «κυανόλευκων» θα συμπληρώσει ακριβώς πέντε χρόνια από την επιστροφή του στα μπασκετικά δρώμενα και την ΝΕΜ, θα μας βρει όλους σε πολύ καλύτερη κατάσταση για να μπορέσουμε να πούμε ακόμη περισσότερα.

Στην κουβέντα που κάναμε με τον αρχιτέκτονα των επιτυχιών του συλλόγου βγήκε και μια είδηση. Πως η ΝΕΜ φέτος έχει στόχο να πρωταγωνιστεί στην Β’ Εθνική και να «κυνηγήσει» το αμέσως επόμενο μεγάλο όνειρο που είναι η συμμετοχή της για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α2.

Όπως λένε πολλοί άλλωστε μια κρίση φέρνει πολλά προβλήματα, αλλά και ευκαιρίες και αυτήν ακριβώς θα προσπαθήσει να… αρπάξει η ομάδα της περιοχής μας.

Πόσο δύσκολη ήταν η περίοδος ανάμεσα στην διακοπή των πρωταθλημάτων και τις διαδικασίες στελέχωσης της νέας ομάδας λόγω της πανδημίας:

«Είναι απίστευτα δύσκολη και φυσικά πρωτόγνωρη. Το δεύτερο σκέλος νομίζω το καταλαβαίνουμε όλοι, καθώς η ανθρωπότητα δεν είχε βρεθεί ποτέ σε τέτοια θέση τα τελευταία εκατό χρόνια. Είναι όμως και παράλληλα πολύ δύσκολη γιατί επίσης ποτέ άλλοτε σε αθλητικό επίπεδο δεν έχει υπάρξει τόσο μεγάλη διακοπή δραστηριοτήτων. Μιλάμε για την εκγύμναση των αθλητών και το αερόβιο κυρίως κομμάτι, χωρίς να σταθούμε εξειδικευμένα για το άθλημα. Ακόμη και τώρα που οι παίκτες έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις, ο μεγαλύτερος προβληματισμός μας αφορά τον κίνδυνο τραυματισμού τους και την ομαλή προσαρμογή του σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης. Γι’ αυτό τον λόγο εστιάζουμε πλέον στην υγεία των αθλητών, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τον αγωνιστικό προγραμματισμό μας».

Σας φοβίζει το γεγονός ότι μπορεί κάποιο μέλος της ομάδας μπορεί να νοσήσει; Ποιο είναι το πρωτόκολλο υγιεινής που ακολουθείτε;

«Εμείς ακολουθούμε το πρωτόκολλο που έχει διαμορφωθεί απ’ την Πολιτεία και αφορά τις προπονήσεις των ομαδικών αθλημάτων, καθώς επίσης και την λειτουργία των ερασιτεχνικών ομάδων. Έχει ζητηθεί απ’ τους αθλητές, αλλά και τα μέλη της ομάδας να κάνουν τα σχετικά τεστ πριν την έναρξη της προετοιμασίας και στην συνέχεια να ενταχθούν στις προπονήσεις, όπου θα υπάρχει στενή παρακολούθηση όλων».

Ας περάσουμε στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι. Για ποιο λόγο η ομάδα προχώρησε στην ριζική αλλαγή του ρόστερ της:

«Νομίζω πως είναι κάτι που συμβαίνει. Η αλήθεια είναι πάντως, πως η ΝΕΜ δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιες μεγάλες αλλαγές. Παραδοσιακά ο κορμός της ομάδας έμενε, αλλά ίσως νομοτελειακά είχε έρθει η ώρα να γίνει ριζική αλλαγή σε πολλά. Για παράδειγμα οι περιπτώσεις των ανανεώσεων δεν ήταν όλες ίδιες. Υπήρχαν αυτές που λόγω κακής συνεννόησης, παρά την καλή πρόθεση και απ’ τις δύο πλευρές, δεν ολοκληρώθηκαν. Υπήρχαν επίσης παίκτες που η ομάδα ήθελε να τους αποδεσμεύσει. Αυτό που μας κάνει όμως χαρούμενους είναι ότι, αν και κάποια παιδιά έφυγαν απ’ την ομάδα παραμένουν φίλοι μας. Δεν υπάρχει μέχρι τώρα σχεδόν κανένας παίκτης που να έχει αποχωρήσει και να μην έχει πει στην συνέχεια καλό λόγο για το κλίμα της ομάδας και πως τον αντιμετώπισε».

Παρά τις δυσκολίες των καιρών αποκτήθηκαν αρκετοί  έμπειροι και ικανοί αθλητές. Πλέον ποιος είναι ο στόχος σας;

«Στόχος της ομάδας είναι ξεκάθαρα να πρωταγωνιστήσει. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, το λέμε απ’ την αρχή. Αν εξαιρέσουμε τους Καραποστόλου, Μπατή και Αγγελόπουλο που είναι έμπειροι και μεγάλοι σε ηλικία αθλητές, όλα τα υπόλοιπα παιδιά που ήρθαν, είναι καλοί παίκτες στην ιδανική ηλικία. Είναι αθλητές που τους είχαμε «σημαδέψει» εδώ και καιρό και έρχονται την κατάλληλη στιγμή, έχοντας να δώσουν πολλά περισσότερα συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Για παράδειγμα μπορεί όλοι να γνωρίζουν τους παραπάνω που ανέφερα, αλλά για μένα  η μεταγραφή του Άγγελου Γκατζιά λόγου χάρη είναι πολύ σημαντική. Επίσης στοχεύουμε ν’ αποκτήσουμε δύο νεαρούς αθλητές, πρωταθλητές Ελλάδας με το εφηβικό τμήμα του Περιστερίου. Σκόπος μας λοιπόν όσον αφορά την στελέχωση της ομάδας, είναι να υπάρξει μια «χημεία» ανάμεσα σε νεαρούς αθλητές με παραστάσεις και έμπειρους με πολλά… γαλόνια στις μεγάλες κατηγορίες. Πέρσι άλλωστε στα δύσκολα παιχνίδια φάνηκε να μας λείπει η εμπειρία και οι σωστές αποφάσεις και αυτό ακριβώς θέλαμε να βελτιώσουμε. Άλλωστε το φετινό πρωτάθλημα θεωρώ πως θα είναι το δυσκολότερο των τελευταίων ετών. Στον όμιλο μας υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, ενώ μετά την άνοδο του Διαγόρα Δρυοπιδέων στην Α1 δεν αποκλείεται το Αιγάλεω να έχει μια σούπερ ομάδα που θα είναι το μεγάλο φαβορί. Εμείς δεν έχουμε τον προϋπολογισμό των άλλων ομάδων, ίσα – ίσα που τα οικονομικά μας είναι πιο μαζεμένα, αλλά νομίζουμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί»

Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στους φίλους της ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς;

«Όταν ανέλαβα την ομάδα ξανά, πριν από κάτι λιγότερο από πέντε χρόνια, είχα πει ότι θα θεωρηθούμε επιτυχημένοι αν κατορθώσουμε να ταυτιστούμε με την πόλη των Μεγάρων. Νομίζω πως δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Όλη η Ελλάδα πλέον μας αναγνωρίζει και μας συνδυάζει. Έχει γίνει ήδη αυτό για το οποίο δουλέψαμε όλοι μαζί τα προηγούμενα χρόνια και όνειρο μου είναι να μπορέσουμε αυτό να το μεγαλώσουμε μέσω των παραπάνω κατηγοριών. Τα Μέγαρα είναι μια μπασκετούπολη και πραγματικά μου έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση ο τρόπος που η πόλη βοηθάει την ομάδα. Θέλουμε να συνεχίσουμε παρέα με τον κόσμο, τους αγνούς φιλάθλους, τους επιχειρηματίες που μας στηρίζουν συνεχώς αυτή τη διαδρομή, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι ακόμη δεν έχουμε φθάσει στο… ταβάνι μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΜ: “Νίκη & αδικία”

Aleka Stamatiadi

ΝΕΜ: Ονειρικά Χριστούγεννα σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο

Aleka Stamatiadi

Πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην 35 χλμ. την Κυριακή στη Βαρέα Μεγάρων