Πολιτική Συνεντεύξεις

Γ. Καλλιπόζης: Η Μεγάρων γη προσφέρει στήριξη στην τοπική αγορά και ψυχαγωγία στους πολίτες

3-6 Σεπτεμβρίου η «Μεγάρων Γη» στα Πευκάκια με Κότσιρα, Νέγκα, Αργυράκη, κ.ά.

Σε μια ιδιαίτερη περίοδο, σε λίγες ημέρες διοργανώνεται και πάλι η έκθεση τοπικών προϊόντων «Μεγάρων γη» στα Πευκάκια. Μετά από μια χρονιά που ματαιώθηκε λόγω μέτρων κορωνοϊού, διοργανώνεται εκ νέου και για αυτό μιλήσαμε με τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ που διοργανώνει την έκθεση, Γιάννη Καλλιπόζη.

Τι διαφορετικό έχει η φετινή, 12η «ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ», σε σύγκριση με τις προηγούμενες;

Ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα γενικότερα και ειδικότερα ως ΔΗΚΕΔΗΜΕ και στη διοργάνωση της έκθεσης «ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ», αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε επίπεδο οργάνωσης, λόγω της τήρησης των μέτρων και της αβεβαιότητας που υπάρχει γύρω από τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν είχαμε τη δυνατότητα να προγραμματίσουμε με ευκολία τις εκδηλώσεις που θα θέλαμε.

Η φετινή «ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ» έρχεται μετά από μια παύση και με στόχο να προσφέρει ψυχαγωγία σε συμπολίτες και επισκέπτες της περιοχής μας και να δώσει ευκαιρίες προβολής σε παραγωγούς και εμπόρους. Παρά τις δυσκολίες, η «ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ» θα δώσει ευχάριστες βραδιές στα Πευκάκια.

Πέρυσι δεν έγινε η έκθεση λόγω μέτρων κατά της πανδημίας, υπάρχει κίνδυνος και για τη φετινή διοργάνωση; Έχε υπόψιν ότι υπάρχουν κίνδυνοι διασποράς του ιού στις εκδηλώσεις και στην έκθεση;

Εφόσον επιτρέπεται από τον νόμο να κάνουμε την έκθεση, θα την κάνουμε και θα τηρήσουμε τα μέτρα όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα. Ο κόσμος έχει ανάγκη από διασκέδαση, ψυχαγωγία, να βγει έξω, και δεν μπορούμε να στερήσουμε ακόμα μια χρονιά αυτή την δυνατότητα από τους συμπολίτες μας και όσους θέλουν να επισκεφθούν την έκθεση στα Πευκάκια. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πρέπει να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα για την δημόσια υγεία. Όμως δεν μπορούμε να σταματήσουμε τα πάντα.

Φέτος, για να προτρέψουμε και να διευκολύνουμε τους παραγωγούς και τους εμπόρους της περιοχής μας να συμμετέχουν στην έκθεση, λόγω της κρίσης και στην οικονομία λόγω του κορωνοϊού, αποφασίσαμε να παρέχουμε δωρεάν την συμμετοχή των εκθετών στην «Μεγάρων γη». Είναι μια απόφαση με σκοπό να στηρίξουμε τους παραγωγούς και την αγορά που πλήττεται.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 12ης Μεγάρων γη που ανακοινώθηκε είναι ιδιαίτερα πλούσιο με συναυλίες πολύ γνωστών καλλιτεχνών. Οικονομικά πώς στηρίξατε αυτό το πρόγραμμα;

Στη ΔΗΚΕΔΗΜΕ, λόγω της χρηστής διαχείρισης που είχαμε κάνει υπήρχε η δυνατότητα να προγραμματίσουμε όπως θα θέλαμε τις εκδηλώσεις. Όπως σας είπα, στόχος μας είναι η ψυχαγωγία των πολιτών.

Γενικότερα, ως Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, το διάστημα που θητεύετε, ποιες πιστεύετε ότι οι πιο σημαντικές ενέργειές σας;

Λόγω έλλειψης εκδηλώσεων, ως διοίκηση της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, στραφήκαμε στην ανακαίνιση και συντήρηση κτιρίων και υποδομών, όπως ο Μουσικός όμιλος Μεγάρων, οι βρεφικοί σταθμοί, η δημοτική βιβλιοθήκη. Ακόμα, προωθούμε νέες δράσεις στα ΚΔΑΠ από την νέα χρονιά και ελπίζουμε να πάνε τα πράγματα καλύτερα.

Πιστεύω ότι η λήξη της πανδημίας θα σημάνει την αφετηρία μιας πλειάδας δράσεων της ΔΗΚΕΔΗΜΕ σε τομείς που έως τώρα δεν είχαμε δραστηριοποιηθεί, αλλά η Κοινωφελής Επιχείρηση έχει ως στόχο. Πρέπει να πάμε μπροστά με μεγαλύτερη ταχύτητα, να ανακτήσουμε τον χρόνο που χάσαμε με την πανδημία.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗ «ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ»

Τα εγκαίνια της 12ης Έκθεσης τοπικών Προϊόντων “ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ” πραγματοποιούνται την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 8.30 μ.μ. στο Αλσος Θεόγνιδος (Πευκάκια). Ακολουθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

–              Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 21.00 Χορευτική παράσταση Λαογραφικών Συλλόγων Μεγάρων & Νέας Περάμου με τη συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας « Το ΜΕΓΑΡΟσημο» με τον Μάνο Κουτσαγγελίδη

–              Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 21.00 Μουσική Συναυλία με την Γιώτα Νέγκα

–              Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 21.00 Μουσική συναυλία  με τους NEWMARK, την Μπέσσυ Αργυράκη και τον Πέτρο Ιμβριο

–              Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 21.00 Μουσική συναυλία με τον Γιάννη Κότσιρα.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την τήρηση όλων των μέτρων , που ισχύουν για την πρόληψη της μετάδοσης του Κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Δεν ανεχόμαστε άλλο οικονομικό στραγγαλισμό»

Κυβερνητικό κλιμάκιο στα καμένα: Τι μέτρα ανακοινώθηκαν

Γ. Μπερδελής: “Ο κ. Σταμούλης έπαιζε στα ζάρια την τύχη του δήμου”