ΠολιτικήΣημαντικότερα

“Φτηνή προπαγάνδα από έναν Δήμαρχο σε πανικό”

Κοινή απάντηση Γιώργου Μπερδελή-Δημήτρη Γεωργακή στην Διοίκηση Δήμου Μεγαρέων

 Απαντώντας στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων, αφήνουμε πίσω τις στείρες τακτικές και τους αστείους αντιπερισπασμούς στρατιωτικού τύπου του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη για να του θυμίσουμε ότι οφείλει στους πολίτες αυτού του τόπου να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αξιοποιώντας τις προτάσεις που έχουμε κάνει.

Το θέμα των διαδικασιών του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων που ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει υποβαθμίσει είναι μια άλλη συζήτηση που αποπροσανατολίζει, με γελοιότητες ανακοινώσεων και παραμορφωτικούς καθρέφτες ο κ. Γρηγόρης Σταμούλης, μετά τον πανικό που του έχει προκαλέσει τόσο το κλίμα παραιτήσεων συνεργατών του, όπως της κ. Ελένης Ρήγα, αλλά το κυριότερο: η απαξίωση της κοινωνίας στην Διοίκηση του Δήμου.

Έτσι ο κ. Σταμούλης προσπαθεί με φτηνή προπαγάνδα να δημιουργήσει δήθεν διχόνοιες στην αντιπολίτευση, ένα μεγάλο και κακό ψέμα που είναι η αλήθεια στον δικό του συνδυασμό, της Διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων.

Στην ομάδα μας διαχρονικά και στο συνδυασμό «Τώρα», πιστεύουμε βαθιά ότι η συμμετοχή ενός ενεργού πολίτη στα κοινά πρέπει να βασίζεται πρώτα και κύρια στην ελεύθερη πολιτική βούληση και συνείδηση. Η βασική αυτή αρχή μας χαρακτηρίζει τόσο ως πολίτες όσο και εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους.

Η αρχή αυτή διακρίνει και τον επικεφαλής του συνδυασμού «Τώρα», τον Γιώργο Μπερδελή. Η βαθιά ριζωμένη δημοκρατικότητα του επικεφαλής μας έγκειται ακριβώς στο γεγονός ότι δεν καθοδηγεί τις αποφάσεις των συμβούλων, αλλά, αντίθετα, προτρέπει, από την αρχή της δημιουργίας του συνδυασμού μας, την έκφραση της διαφορετικής άποψης. Έτσι και τώρα, στο εν λόγω δημοτικό συμβούλιο δεν παρενέβη στην ελεύθερη ψήφο κανενός από τα μέλη του συνδυασμού.

Αντίθετα από τον κ. Σταμούλη που πάντα ακολουθούσε στην επαγγελματική στρατιωτική του καριέρα τις εντολές ενός ανώτερου χωρίς να έχει τη δυνατότητα αυτόνομης και αυτόβουλης έκφρασης και δράσης. Αυτή η νοοτροπία, και όχι οι ικανότητες του τελικά, είναι αυτή που είναι καταστροφική για μια σύγχρονη διοίκηση σε δύσκολες συνθήκες και ασταθές περιβάλλον.

Ο συνδυασμός μας πολλές φορές στο παρελθόν έχει καταγράψει αντίθετες ψήφους και διάφορες θέσεις ακριβώς επειδή σέβεται, στην πράξη και όχι στα φτηνά λόγια, την διαφορετική άποψη και τον ελεύθερο διάλογο, τη Δημοκρατία.

Αντίθετα απ’ τον συνδυασμό του κ. Σταμούλη, από όπου δεν έχουμε ακούσει μια διαφορετική άποψη από κάποιον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης της «Ένωσης Πολιτών» τόσα χρόνια. Αυτό σημαίνει δύο μόνο πράγματα. Ή ότι οι λοιποί σύμβουλοι δεν έχουν προσωπική άποψη, ή ότι ο κ. Σταμούλης τους έχει εγκλωβίσει στην αυταρχικότητα του χαρακτήρα του.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Σταμούλης προσπάθησε με ένα φτηνό και προπαγανδιστικό τρόπο, μέσω μιας «γερασμένης» τακτικής επικοινωνίας και νοοτροπίας, όπως αυτή εκφράζεται από τον συνεργάτη του, να στρέψει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης μακριά από τις ιδιαίτερα δυσμενείς εξελίξεις τόσο για την παράταξη της διοίκησης όσο και για την τοπική κοινωνία, που προκαλεί η δεύτερη παραίτηση συνεργάτη του, και πιο σημαντικού, αυτού της αντιδημάρχου κυρίας Ελένης Ρήγα που είχε ένα πολύ ευαίσθητο χαρτοφυλάκιο, αυτό της κοινωνικής πολιτικής και της παιδείας. Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η θέση της κυρίας Ελένης Ρήγα για την παραίτηση της, καθώς κατείχε μια δημόσια θέση και στα δημόσια πράγματα κυρίαρχο ρόλο πρέπει να παίζει η διαφάνεια και η λογοδοσία.

Ο πανικός του κ. Σταμούλη για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης αποδεικνύεται από το γεγονός ότι θυμήθηκε να βγάλει δελτίο τύπου για την ψήφο του κ. Δημήτρη Γεωργακή στο δημοτικό συμβούλιο που έλαβε χώρα πριν 15 ημέρες, όπως επίσης και να απαντήσει στον κύριο Κλεάνθη Βαρελά σε μια καταγγελία του, που έκανε επίσης προ μεγάλου διαστήματος. Δελτία τύπου που δημοσιεύθηκαν ακριβώς μία μέρα μετά την δημοσίευση στον Τύπο της είδησης της παραίτησης της κυρίας Ελένης Ρήγα.

Πέραν των προτάσεων και των παρεμβάσεων του συνδυασμού μας «Τώρα» σε κάθε δημοτικό συμβούλιο και σε κάθε σημαντικό θέμα για τον τόπο μας, συγκεκριμένα ο κ. Δημήτρης Γεωργακής έχει αποδείξει την προσήλωση του στην εποικοδομητική αντιπολίτευση από πλήθος παρεμβάσεων, τις οποίες πρέπει να υπενθυμίσουμε στην Διοίκηση του Δήμου, προκειμένου να τις αξιοποιήσει προς όφελος των συμπολιτών μας.

Αναλυτικότερα:

 • η πρόταση για έκτακτη λύση στο πρόβλημα του υποστελεχωμένου Κέντρου Υγείας ήδη στην πρώτη συμμετοχή του Δ. Γεωργακή ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία η διοίκηση βρήκε και ενδιαφέρουσα,
 • η πρωτοβουλία της σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητηθεί η έξαρση της πανδημίας στο Δήμο μας, που η Διοίκηση δεν έκρινε ποτέ άξια να γίνει
 • η συνάντηση με τους καθηγητές των συστεγαζόμενων σχολείων προκειμένου να εξευρεθεί λύση σε ένα μείζον θέμα στο οποίο η Διοίκηση κωφεύει στις φωνές αγωνίας εκπαιδευτικών και γονέων
 • η πρόταση για τη δημιουργία φορέα διαχείρισης των δασών μας, μετά την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά και η θέση στη διάθεση σας των αποφάσεων που ισχύουν και δίνουν τη δυνατότητα στο Δήμο να δρα προληπτικά, που όμως δεν βρήκε σύμφωνο τον Δήμαρχο
 • η ιστοσελίδα visitmegara όταν ο κ. Γεωργακής ήταν μέλος του ΔΣ της ΔΗΚΕΔΗΜΕ
 • ο ανοιχτός διαγωνισμός για το νέο σήμα της Μεγάρων Γη την ίδια περίοδο

Ενοχλεί την Δημοτική Αρχή και τον κ. Σταμούλη η άσκηση των καθηκόντων του κ. Δημήτρη Γεωργακή, όπως και των υπολοίπων συμβούλων του συνδυασμού μας, που προβλέπει φυσικά και τον έλεγχο των πράξεων της εκάστοτε διοίκησης και την ανάδειξη της κακής οικονομικής κατάστασης που έχει περιέλθει ο Δήμος Μεγαρέων και τα νομικά του πρόσωπα, με χρέη να τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Κύριε Σταμούλη,

Απολογηθείτε πρώτα στον λαό των Μεγάρων και της Νέας Περάμου για:

 • τη βάναυση υποβάθμιση του περιβάλλοντος με τις ανεξέλεγκτες χωματερές για τις οποίες σας επιβλήθηκε πρόστιμο
 • την οικονομική κατρακύλα του Δήμου και την κατασπατάληση των χρημάτων των δημοτών, τα χρέη της ΔΕΥΑΜ και το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας
 • την αδυναμία εκτέλεσης έστω και μικρών τεχνικών έργων και τη συνεχή αναζήτηση χορηγών
 • την ανυπαρξία στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
 • την ανυπαρξία οραματικής στρατηγικής
 • την ανυπαρξία στη διαχείριση της πανδημίας όπου έπρεπε μετά από 8 μήνες να αναλάβουμε δράση εμείς όλοι ως αντιπολίτευση και να συζητήσουμε επιτέλους το θέμα
 • τη σιωπή σας για τη νέα αύξηση των κρουσμάτων covid-19 αντί της συνεχούς ενημέρωσης προκειμένου να είναι σε εγρήγορση οι πολίτες.

Και μετά μπορείτε να ψάξετε να βρείτε φαντάσματα και να σώσετε ό, τι και αν έχει ίσως απομείνει από την υστεροφημία της διοίκησης σας. Μιας διοίκησης που θα μείνει στην ιστορία ως η πιο ανίκανη της σύγχρονης ιστορίας του τόπου.

Γιώργος Μπερδελής

Δημήτρης Γεωργακής

Δημοτικοί Σύμβουλοι Μεγάρων & Νέας Περάμου συνδυασμού

«Τώρα Μέγαρα Νέα Πέραμος»

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατά των ανεμογεννητριών: Το ψήφισμα του Δήμου Μεγαρέων-Τι ζητάει από την κυβέρνηση

«Πισωγυρίσματα» με αντιπαραθέσεις νέας – προηγούμενης διοίκησης Δήμου Μεγαρέων

Aleka Stamatiadi

Βύζας: Ανακοίνωσε Μοντεσάντο & Παϊκόπουλο

Aleka Stamatiadi