Πολιτισμός Σημαντικότερα

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων

Για δεύτερη χρονιά το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής συμμετέχει στον εορτασμό για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στις 28-29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

28-29-30 Περιοδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο ΠΟΛ(Ε)ΙΣ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣ(Ε)ΙΣ με θέμα την εξέλιξη της πόλης των Μεγάρων δια μέσου των αιώνων, στις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου, η οποία πλαισιώνεται και απο τις εξής δράσεις:

Παρασκευή 28/9/2018:

Αφήγηση παραμυθιού από το «Μουσικοθεατρικό Εργαστήρι Μεγάρων» με θέμα την ίδρυση της αρχαίας πόλης των Μεγάρων.

Σάββατο 29/9/2018:

Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση φωτογραφίας «Πόλ(ε)ις- Μεταμορφώσ(ε)ις», στις αίθουσες του Μουσείου και στην Κρήνη του Θεαγένους.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2296022426

Υπεύθυνοι αρχαιολόγοι: Χριστίνα Καζαζάκη

Είσοδος Έλευθερη

Ώρα έναρξης: 10.00π.μ.

Χορηγός επικοινωνίας: Ενημέρωση Μεγάρων & Δυτ. Αττικής, www.enimerosi-news.gr

 

Ακόμα, Στις υπόλοιπες περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι δράσεις που γίνονται στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς:

  • Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών
  • Σάββατο 29/9/2018:

Σε συνεργασία με το Επισκήνιον-Κίνηση πολιτών για τη ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Αχαρνών θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών παρουσίαση επιλεγμένων εκθεμάτων και ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους των Αχαρνών (Αδριάνειο Υδραγωγείο, αρχαία οδός) με θεματικό άξονα τη διαχρονική σχέση των Αχαρνών με την Αθήνα από αρχαιολόγους της ΕΦΑΔΑ.

Σημείο συνάντησης Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών: Φιλαδελφείας 76. Η μετάβαση στους αρχαιολογικούς χώρους θα γίνει με πούλμαν (δωρεάν). Τηλέφωνο για κράτηση θέσεων: 210 2466122.

Υπεύθυνοι αρχαιολόγοι: Ειρήνη Αναγνωστοπούλου, Δώρα Γεωργουσοπούλου, Σταματία Κατσανδρή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διακοπή υδροδότησης στην περιοχή προς Βαρέα-Πάχη Μεγάρων

Ν. Κεραμέως-Γ. Κώτσηρας: Συνάντηση για ενίσχυση του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος της Δυτ. Αττικής

Aleka Stamatiadi

Υποψήφιοι με τον Γ. Μαρινάκη