Πολιτική Σημαντικότερα

Εθνικές εκλογές: Αρνήσεις, μεταγραφές και υποψηφιότητες

ρεπορτάζ: Α. Σταματιάδη

Εκκρεμούν τα επίσημα ψηφοδέλτια

 Ποιοι θα είναι οι «σίγουροι» στα ψηφοδέλτια
  • Δεν θα είναι υποψήφια η Κατερίνα Πιπιλή
  • Στην ΝΔ ο Βασίλης Οικονόμου;

17 ημέρες για τις εκλογές μετράμε από τη στιγμή που γράφουμε αυτό το ρεπορτάζ και ακόμα θέσεις αναμονής έχουν οι υποψήφιοι για τα ψηφοδέλτια…

Η 9η Ιανουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για να «κλείσουν» οριστικά τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών και συζητήσεις και ανακατατάξεις ακόμα «βράζουν».

Εκκρεμεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και οι υποψηφιότητες δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί για την περιοχή μας, με πιθανότερο υποψήφιο τον πρώην δημ. σύμβουλο και συντονιστή Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων Τάσο Δέσκο.

Από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας, επικρατέστερο σενάριο είναι να μην υπάρχει καμία υποψηφιότητα από την περιοχή μας, παρότι αρχικά ενδιαφέρον υπήρχε για τις κ.κ. Κατερίνα Πιπιλή και Ισμήνη Λουκά. Η πολιτευτής της ΝΔ και Αντιδήμαρχος Μεγαρέων Βανέσσα Μαυροειδή απάντησε εξ αρχής αρνητικά στην πρόταση του κόμματος για υποψηφιότητα.

«Σίγουροι» είναι οι ήδη εκλεγμένοι βουλευτές Γ. Βλάχος, Θ. Μπούρας, Γ. Μαρτίνου, όπως και οι νέοι υποψήφιοι Γιώργος Κώτσηρας, με καταγωγή από τα Μέγαρα (για τον οποίο αναλυτικά γράφουμε στο παρόν φύλλο) και η Κατερίνα Καβέτσου. Ακούγεται ακόμη το όνομα του πρώην υπουργού Επικρατείας Θοδ. Ρουσόπουλου, ο οποίος μάλλον είχε προετοιμάσει και το έδαφος για την επάνοδό του στην περιφέρεια Αττικής.

Ο πρώην πολιτευτής της ΝΔ και του ΛΑΟΣ Κώστας Κατσίκης θα ‘ναι υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο Κώστας Κατσίκης είναι γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρου Κατσίκη.

 

Αρνήσεις…

Η πρώην γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Κατερίνα Πιπιλή σε δήλωσή της στην Ε επικαλείται προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους, που την ώθησαν να μείνει μακριά από την πρώτη γραμμή της μάχης των εθνικών εκλογών. Η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης αποφάσισε να αρνηθεί μια θέση στο ψηφοδέλτιο Αττικής, παρά την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο θα στηρίξει το κόμμα.

Σε εκκρεμότητα η υποψηφιότητα της Ισμήνης Λουκά, η οποία αναμένει τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις για να αποφασίσει την ενεργό εμπλοκή της στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Από το ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος βουλευτής θα είναι ο συμπολίτης μας Τζίμης Βαρελάς.

Με την «Χρυσή Αυγή», υποψήφια βουλευτής Αττικής πρόκειται να είναι από την περιοχή μας η νεαρή Λιάνα Τσολιάκου, η οποία είχε θέσει υποψηφιότητα και στις περασμένες ευρωεκλογές.

Η μεταγραφή…

Επί του πιεστηρίου διέρρευσε η πληροφορία ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αργότερα της ΔΗΜ.ΑΡ., θα είναι υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνέντευξη με τον Γιώργο Κώτσηρα(βίντεο)

Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμου-Αρχαιολογίας

Aleka Stamatiadi

Διακοπή νερού απόψε σε Μέγαρα-Ν. Πέραμο