Κοινωνία Σημαντικότερα Συνεντεύξεις

Επιτυχίες σε Πανεπιστήμια από το Λύκειο Νέας Περάμου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ (το δεύτερο μέρος συνεντεύξεων μαθητών και μαθητριών που δημοσιεύεται στην έντυπη Ε)

Πολλές επιτυχίες μαθητών στα Πανεπιστήμια από το Λύκειο Νέας Περάμου

Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια η νομοθεσία προστασίας των προσωπικών δεδομένων δεν επιτρέπει τη δημοσίευση ολόκληρων των λιστών επιτυχόντων. Όμως οι επιτυχίες μαθητών και μαθητριών είναι χαρά για την τοπική κοινωνία και δίνουν αισιοδοξία, ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο, για την απόκτηση γνώσης, όχι μόνο ως ένα εργαλείο επαγγελματικής αποκατάστασης αλλά πανανθρώπινη αξία.

Αφού φέτος υπήρχαν αρκετές επιτυχίες μαθητών στην περιοχή μας, στο φύλλο αυτής της εβδομάδας δημοσιεύεται το δεύτερο μέρος συνεντεύξεων επιτυχόντων.

Παρακάτω ακολουθούν όσα μας είπαν νέοι φοιτητές πλέον, επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες της Νέας Περάμου

 

 

Γιαννουδάκου Ζωή, Νομική Αθηνών

 

«Η σχολή που επέλεξα και εισήχθηκα με 18.175 μόρια είναι η νομική Αθηνών. Εκτιμώ πως ταιριάζει απόλυτα στη προσωπικότητά μου, καθώς θα ήταν μεγάλη μου ευχαρίστηση να συμβάλλω και εγώ η ίδια στην εξυγίανση των κοινωνικών δομών και την προάσπιση των αναφαίρετων δικαιωμάτων όλων των πολιτών, υπερασπιζόμενη αμετάκλητα το δίκαιο. Θεωρώ ακόμη πως ο κλάδος της νομικής αποτελεί μια πρόκληση για μένα καθώς, δεν θα μου επιτρέψει να επαναπαυτώ αλλά να εξελίσσομαι συνεχώς μέσω του διαβάσματος, διευρύνοντας παράλληλα το κοσμοείδωλο και τις γνώσεις μου.

Η χρονιά που πέρασε συμπυκνώνει μέσα της πολλές δυσκολίες, συγκεκριμένα ατελείωτες ώρες διαβάσματος, μια ογκώδη ύλη και όπως είναι φυσικό αρκετό άγχος. Παρόλα αυτά, ο στόχος αταλάντευτα ήταν ένας και δεν ήμουν διατεθειμένη να συμβιβαστώ με τίποτα λιγότερο. Έτσι έχοντας τις κατάλληλες βάσεις και παραμένοντας συγκεντρωμένη κατάφερα να ξεπεράσω τις αντοχές μου και να υλοποιήσω τον στόχο μου.

Η αλήθεια είναι πως το απρόβλεπτο σενάριο του κορωνοϊού και η καραντίνα ευνόησαν την προετοιμασία μου όπως και πολλών άλλων μαθητών. Μου προσέφεραν πολύτιμο χρόνο διαβάσματος και ξεκούραση καθώς, δεν ήταν πλέον απαραίτητη η μετακίνηση μου για την παρακολούθηση των μαθημάτων του σχολείου και του φροντιστηρίου. Παράλληλα η ύλη της κατεύθυνσης μου μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό, παρέχοντας μου την ευκαιρία να επαναλάβω αυτά που ήδη είχα διαβάσει και να αφομοιώσω την ύλη καλύτερα.

Ως προς όλα τα παιδία που ξεκινούν τώρα την προετοιμασία τους αλλά και σε αυτά που δεν πέτυχαν τον αρχικό τους στόχο και ξεκινούν τον αγώνα με νέα εκκίνηση έχω να πω πως με ισχυρή θέληση και αποφασιστικότητα ακόμα και τα αδύνατα μπορούν να αποβούν δυνατά. Είναι βέβαιο πως δεν θα λείψουν οι στιγμές της ματαίωσης και απογοήτευσης ωστόσο, αυτό δεν θα πρέπει να τα αποθαρρύνει και να τα απομακρύνει από το όνειρο τους. Όταν τα ίδια θέσουν ψηλά τον πήχη ο δρόμος της επιτυχίας φαντάζει δύσβατος, εν τέλη όμως όχι απροσπέλαστος.

Η ιδέα του πανεπιστημίου, μου είναι απολύτως πρωτόγνωρη ωστόσο, ο ενθουσιασμός μου είναι απερίγραπτος και ευελπιστώ να δω νέες παραστάσεις, να γνωρίσω ανθρώπους με συναφή ενδιαφέροντα και να ασχοληθώ εξειδικευμένα με τον κλάδο που επέλεξα. Νιώθω ευλογημένη γνωρίζοντας πως μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου δεν έχουν συμβεί ακόμα και ελπίζω για το καλύτερο».

 

Χάρης Μυλωνάς, Τμήμα της αεροδιαστημικής επιστήμης και τεχνολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

«Πέρασα στο τμήμα της αεροδιαστημικής επιστήμης και τεχνολογίας στο ΕΚΠΑ . Την συγκεκριμένη σχολή την επέλεξα καθώς από μικρή ηλικία μου είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι δορυφορικές επικοινωνίες και γενικότερα  το διάστημα.

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής η φετινή χρονιά ήταν άκρος απαιτητική ,διότι το πολύωρο διάβασμα αποτέλεσε στοιχείο ψυχικής και σωματικής εξουθένωσης.

Είναι σαφές ότι η διασπορά του ιού και η καραντίνα ήταν σοβαροί παράγοντες που διαμορφώσαν την καθημερινότητα μας .Όμως με την κατάλληλη αξιοποίηση αυτού του χρόνου ,κάθε υποψήφιος θα είχε περισσότερες πιθανότητες να επιτύχει.

πρώτα από όλα ηρεμία. Να βάλλουν τα δυνατά τους και να σκέφτονται τους στόχους τούς. Δεν χρειάζονται υπερβολές, εξάλλου δεν θα κρίνουν οι πανελλήνιες το μέλλον τους. Νέοι στόχοι… Νέες απαιτήσεις…Και η προσπάθεια συνεχίζεται».

 

 

Εύα Βασιλείου, Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

«Πέρασα στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η Ψυχολογία είναι ένα αντικείμενο με το οποίο ήθελα να ασχοληθώ από αρκετά μικρή ηλικία, επομένως όταν χρειάστηκε να επιλέξω ποια σχολή θα δηλώσω, δεν είχα καμία αμφιβολία για την Ψυχολογία.

Η αλήθεια είναι πως η χρονιά που πέρασε ήταν αρκετά απαιτητική. Τόσο η αβεβαιότητα που υπήρξε λόγω της αλλαγής του συστήματος όσο και η σύγχυση εξαιτίας της πανδημίας προσέθεταν στο ήδη υπάρχον άγχος των πανελληνίων. Έτσι χρειάστηκε μεγάλη δύναμη και επιμονή για να παραμείνουμε ως μαθητές προσηλωμένοι στους στόχους μας.

Η εμφάνιση του κορωνοϊού σίγουρα δεν διευκόλυνε την προετοιμασία μου για τις πανελλήνιες, καθώς η αβεβαιότητα των εξελίξεων υπήρξε ακόμη μια πηγή άγχους, το οποίο ήταν ήδη αρκετό. Ειδικά η καραντίνα που ακολούθησε, ήταν μια ξαφνική αλλαγή, επομένως χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα, χωρίς να παραμελήσω την προσπάθεια και το διάβασμα. Προσπάθησα όμως να διαχειριστώ σωστά τον χρόνο μου ώστε να καλύψω κάποια κενά και παράλληλα να βρω λίγο ελεύθερο χρόνο.

Αυτό που θα συμβούλευα όλους τους μαθητές οι οποίοι τώρα ξεκινούν την προετοιμασία τους είναι να σκεφτούν κάποια χρόνια μπροστά. Θα υπάρξουν στιγμές που θα κουραστούν και θα θέλουν να τα παρατήσουν, κι εκεί είναι που πρέπει να φανταστούν πόσο χαρούμενοι θα είναι σε έναν χρόνο, όταν κοιτάξουν τα αποτελέσματά τους και δουν πως επιτέλους τα κατάφεραν. Μπορεί να χρειάζεται ένας χρόνος γεμάτος άγχος, θυσίες και πίεση αλλά οι προσπάθειές τους σύντομα θα ανταμειφθούν, αρκεί να επιμείνουν.

Η αλήθεια είναι πως εξαιτίας των αλλαγών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, δεν είμαι σίγουρη για το τι θα πρέπει να περιμένω. Αυτό που ελπίζω είναι οι εξελίξεις να μην εμποδίσουν την ομαλή ένταξη και φοίτησή μας στο πανεπιστήμιο, ώστε να μπορέσουμε να γνωρίσουμε νέα μέρη, νέα άτομα και να διαμορφώσουμε την προσωπικότητά μας βασιζόμενοι πλέον και στο αντικείμενο το οποίο έχουμε επιλέξει».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

30ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Μεγαρέων

Δ. Γεωργακής: Παραίτηση από το Δ.Σ. της ΔΗΚΕΔΗΜΕ

«Με ωτοστόπ για την Ιθάκη»