Πολιτική

Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Κινέτας: Συμπεράσματα από την συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κλεάνθη Βαρελά

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Κινέτας

Συνοδευόμενος από στελέχη  των  τεχνικών  του υπηρεσιών, καθώς και τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Σάλτα με συνοδεία την τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Συνάντηση την οποία είχε προκαλέσει η Επιτροπή Αγώνα, σε συνέχεια της προηγούμενης 18/2/24  στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη.

Αυτές οι συναντήσεις ήταν απόφαση  των κατοίκων Κινέττας πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων από την ανοιχτή  συγκέντρωση στο χώρο του συλλόγου Γεράνεια. Εκεί πήραμε την απόφαση ως επιτροπή αγώνα να επισκεφτούμε την ΕΥΔΑΠ, για την πορεία της υδροδότησης καθώς και την περιφέρεια και τον Δήμο.

-Η συνάντησή στην ΕΥΔΑΠ έγινε ομαδικά και η μεταφορά μας με πούλμαν. Παραδώσαμε 813 υπογραφές των κατοίκων για την υδροδότηση και είχαμε μια δίωρη συζήτηση-ενημέρωση που βγήκαν στην επιφάνεια η αδιαφορία και τα ψέματα που ακούγαμε τόσα χρόνια για το νερό στην Κινέττα.[Έχει βγάλει ανακοίνωση ή επιτροπή αγώνα για αυτή την συνάντηση]

-Στην Περιφέρεια έγινε  παρέμβαση με τοποθέτηση της Επιτροπής Αγώνα την ημέρα που συνεδρίαζε το νέο  περιφερειακό συμβούλιο. Στη συνέχεια  προκλήθηκε η συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη 18/2/24.

Ακόμη δεν έχει γίνει η συνάντηση με το δημοτικό συμβούλιο.

Συμπέρασμα:

Από την συνάντηση με την ΕΥΔΑΠ ισχύει ό,τι λέμε στην ανακοίνωση, περιληπτικά: εκκρεμεί ο καινούργιος διαγωνισμός για τον αγωγό. Η μελέτη του εσωτερικού δικτύου: Ζητήσαμε να δούμε τη μελέτη και μας είπαν δεν υπάρχει είναι σε εξέλιξη,  ρωτήσαμε αν υπάρχει κονδύλιο για το σκοπό αυτό και μας είπαν δεν υπάρχουν πόροι! Όπως καταλαβαίνετε θέλουμε πολύ δρόμο για το νερό, πρέπει να ήμαστε σε επαγρύπνηση.

Δεδομένου ότι έχουμε και την εμπλοκή του δήμου σε σχέση με την περιοχή της πάνω Κινέτας για το εσωτερικό δίκτυο. Όπου εκεί είναι οι δύο ιδιώτες και το δίκτυο της παλιάς ΔΕΥΑΜ που πρέπει να το παραδώσει ο δήμος στην ΕΥΔΑΠ.

-Ζητήσαμε από τον κύριο αντιπεριφερειάρχη  κ. Κλεάνθη Βαρελά να συνδράμει για το σκοπό αυτό και υποσχέθηκε πως θα το κάνει. Στην περιφέρεια βάλαμε όλα τα αιτήματα, με το σκεπτικό πως ότι προβλήματα είναι του Δήμου αφορούν και την Περιφέρεια, όπως σχολείο αντιπλημμυρικά δρόμους ιατρείο κ/α.

Δυστυχώς, αυτό που βγήκε από τις συναντήσεις είναι ανησυχητικό, οι  κύριοι της περιφέρειας, αλλά  και του δήμου, φαίνεται να ακολουθούν αυτό που και προηγούμενες διοικήσεις. Ο ένας να φορτώνει τις ευθύνες στον άλλο και όλοι μαζί σε εμάς τους κατοίκους με την έννοια της παραπέρα υποβάθμισης  της Κινέττας.

Με αστείες δικαιολογίες του τύπου: τι να κάνουμε; έτσι είναι το κράτος, αυτά μπορεί να δώσει… οι μηχανισμοί είναι τέτοιοι που δεν αφήνουν περιθώρια να τους ξεπεράσεις και άλλα τέτοια. Με αποτέλεσμα να περνούν τα χρόνια,  να μένουμε στην υποβάθμιση όμηροι των προεκλογικών υποσχέσεων.

Πριν απο τις εκλογές όλα λύνονται εύκολα,  μετά τις εκλογές ακολουθεί η πεπατημένη. Ένα παράδειγμα ειναι το σχολείο στην ΚΙΝΕΤΑ, αυτα που ελεγαν πριν και τα γυρίζουν τώρα…  η καινούργια δημοτική αρχή βρίσκει δικαιολογίες για να μην το προχωρήσει ενώ υπάρχει ΦΕΚ για ίδρυση σχολείου στην ΚΙΝΕΤΑ.

-Οι κάτοικοι της ΚΙΝΈΤΤΑΣ, δεν πρέπει και δεν θα αφήσουμε να περάσουν έτσι αυτές οι πολιτικές, θα κινητοποιηθούν.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ κατοίκων ΚΙΝΕΤΤΑΣ, σύντομα θα καλέσει τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους  της Κινέττας σε ανοιχτή συγκέντρωση, να ενημερωθούν οι κάτοικοι και να πάρουμε συλλογικές αποφάσεις.

Τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί.

Μόνο ο αγώνας μας θα φέρει αποτέλεσμα.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ κατοίκων ΚΙΝΕΤΤΑΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι πολίτες έστειλαν το μήνυμα: Αλλάζουμε με νέο ύφος και ήθος στην Διοίκηση του Δήμου.

Ποιοι εκλέγονται στην περιφέρεια Αττικής

Περιοδεία Απ. Τζιτζικώστα στα Μέγαρα