Κοινωνία

Επιστολή του Συλλόγου Βαρέας για το ενδεχόμενο εμπορικού λιμανιού

Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος                       Μέγαρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Βαρέας Μεγάρων “O Άγιος Νικόλαος’’

 

 

 

ΠΡΟΣ: Βουλευτές περιφέρειας Αττικής

 

Θέμα: Εμπορικό λιμάνι στα Μέγαρα

 

Κύριε βουλευτή,

 

Στο πρόσφατο Δ.Σ του Δήμου Μεγαρέων, που πραγματοποιήθηκε  στις 30-1-2017, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Κλεάνθης βαρελάς έθεσε προ ημερησίας διάταξης ένα θέμα αρκετά σοβαρό, το ενδεχόμενο υλοποίησης του οποίου μας προβληματίζει έντονα εξαιτίας των αρνητικών επιπτώσεων που θα οδηγήσουν σε σταδιακή υποβάθμιση της περιοχής μας.

 

Πιο συγκεκριμένα, στις είκοσι (20) προτάσεις του Συνδέσμου  ΣΕΒ όπως αναφέρονται στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων, περιλαμβάνεται  και η εξής: Μεταφορά της ακτοπλοΐας και της κρουαζιέρας από τον Πειραιά στο Λαύριο, επέκταση του εμπορικού τμήματος του λιμανιού του Πειραιά στα Μέγαρα και ανάπτυξη του Πειραιά ως ναυτιλιακό/χρηματοοικονομικό κέντρο.

 

Σας γνωστοποιούμε  πως ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρέας  Μεγάρων  θέλει την τουριστική ανάπτυξη και αναβάθμιση της περιοχής και  δε θα δεχτεί την υποβάθμιση της από κανέναν σύνδεσμο επιχειρήσεων και βιομηχανιών. Αντιθέτως, ο σύλλογος μας, θα συνεχίσει με κάθε τρόπο την προστασία του περιβάλλοντος και  θα αξιοποιήσει- αποκαταστήσει το παραλιακό μέτωπο της περιοχής με τη συνεργασία του Δήμου Μεγαρέων και της Περιφέρειας όπως και την ένταξη της περιοχής στο Γ.Π.Σ

 

Αξιότιμε κύριε βουλευτή, σας θέτουμε το θέμα που απασχολεί αυτές τις ημέρες τους κατοίκους της περιοχής μας αλλά και των κατοίκων των Μεγάρων και θα θέλαμε να ερωτηθεί ο αρμόδιος υπουργός αν είναι ενημερωμένος για την πρόταση αυτή και ποια η αντίδραση-απάντηση του.

 

                                                                                        

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΕΛΑΣ                                              ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς ορίζεται νομικά ο όρος γυναικοκτονία;

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα έγγραφα για τις μετακινήσεις μετά τις 00:30

Κακοκαιρία “Διομήδης”: Οδηγίες προστασίας-Κλιματιζόμενοι χώροι σε Μέγαρα-Ν. Πέραμο