Πολιτική

Επιστολή στον Διοικητή της ΑΑΔΕ για άμεση ενίσχυση των πυροπλήκτων στέλνει ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης

Για την πυρκαγιά της 20ης Μαΐου 2021, στέλνει επιστολή η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων στον Διοικητή της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) κ. Πιτσιλή ζητώντας να βοηθηθούν άμεσα οι πυρόπληκτοι της περιοχής.

Οι πυρόπληκτοι της περιοχής του Δήμου Μεγαρέων διαμαρτύρονται ότι η κεντρική Διοίκηση κωλυσιεργεί –αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Μεγαρέων –  την χορήγηση της δικαιούμενης κρατικής συνδρομής καίτοι εγκαίρως έχουν υποβληθεί όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα arogi.gov.gr.

Η επιστολή του δήμου Μεγαρέων κοινοποιείται στον κ. Τριαντόπουλο, Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα την Κρατική αρωγή, και στους Βουλευτές της περιοχής Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργο Κώτσηρα Υφυπουργό Δικαιοσύνης, στον κ. Θανάση Μπούρα Αντιπρόεδρο της Βουλής, στον κ. Βαγγέλη Λιάκο Γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων και στον κ. Γιώργο Τσίπρα, για να παρέμβουν και να συνδράμουν στην άμεση λύση και τακτοποίηση του προβλήματος.

Ο Γρ. Σταμούλης στην επιστολή του αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε, ότι καθημερινά δεχόμαστε έντονες διαμαρτυρίες και παράπονα πυρόπληκτων της περιοχής μας, οι οποίοι ενώ έχουν υποβάλει εγκαίρως αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα arogi.gov.gr  για χορήγηση δικαιούμενης κρατικής συνδρομής, μέχρι σήμερα δεν έχουν πιστωθεί οι λογαριασμοί τους με την προκαταβολή δικαιούμενης κρατικής αρωγής , όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις- διαβεβαιώσεις για άμεση στήριξή τους.

Μάλιστα υπογραμμίζουν με ιδιαίτερη έμφαση, ότι νιώθουν παραγκωνισμένοι ως πυρόπληκτοι Δυτικής Αττικής και επισημαίνουν με ξεχωριστή πικρία και αγανάκτηση ότι επιδεικνύεται γι’ αυτούς άνιση μεταχείριση έναντι πυρόπληκτων άλλων «προνομιούχων» περιοχών, που ήδη έχουν ικανοποιηθεί, παρά το γεγονός ότι υπέστησαν, αντίστοιχες καταστροφές σε πολύ μεταγενέστερο ως γνωστό χρόνο.

Συμμεριζόμενοι τις διαμαρτυρίες των πυρόπληκτων της περιοχής μας, παρακαλούμε θερμά, όπως οδηγήσετε τις αρμόδιες υπηρεσίες για άμεση διευθέτηση του σοβαρού αυτού κοινωνικού προβλήματος , δεδομένης και της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης, στην οποίαν έχουν περιέλθει οι ίδιοι και οι οικογένειές τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλ. Βαρελάς: Η Διοίκηση παρέδωσε άνευ όρων την ΔΕΥΑΜ

“Ανεξέλεγκτες & επικίνδυνες χωματερές απειλούν την υγεία μας”

«Κάθε χρόνο και καλύτερη»