Πολιτισμός

Επιστημονικές μελέτες για τα Μέγαρα & την Νέα Πέραμο: Ανοιχτή πρόσκληση από τον «Θέογνι»

Ένας ανοιχτός διάλογος για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της πόλης

 Ανοιχτή Πρόσκληση σε εκδήλωση παρουσίασης-ανοιχτού διαλόγου επιστημονικών εργασιών στον «Θέογνι»

 Ως Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάρων «Ο Θέογνις», έχουμε την τιμή να απευθύνουμε κάλεσμα προκειμένου να παρουσιαστούν δημόσια σε εκδήλωση επιστημονικές εργασίες που έχουν εκπονηθεί και αφορούν στα Μέγαρα και στην Νέα Πέραμο.

Τίτλος της εκδήλωσης «Επιστημονικές μελέτες για τα Μέγαρα, την Νέα Πέραμο:  Ένας ανοιχτός διάλογος για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της πόλης».

Σκοποί της εκδήλωσης είναι α) η παρουσίαση και δημοσιοποίηση των επιστημονικών εργασιών που έχουν γίνει για τα Μέγαρα την Νέα Πέραμο και την ευρύτερη περιοχή,  ώστε τα επιστημονικά αυτά κείμενα να δώσουν τροφή για σκέψη, διάλογο και βάση για νέες προτάσεις στην περιοχή, β) η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ επιστημόνων και γ) ο εμπλουτισμός γνώσεων του ευρέος κοινού, στο πλαίσιο λειτουργίας και φιλοσοφίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάρων «Ο Θέογνις».

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε οποιοδήποτε ακαδημαϊκό επίπεδο (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, διδακτορικό) και επιστημονικό πεδίο και αντικείμενο, στο οποίο έχει εκπονηθεί η εργασία.

Πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής είναι η 12η Φεβρουαρίου 2023, ημέρα Κυριακή, στον χώρο του Συλλόγου «Ο Θέογνις» και η διάρκεια της εκδήλωσης θα εξαρτηθεί από το πλήθος των ενδιαφερομένων ομιλητών.

Επόμενος στόχος της δράσης η έκδοση, σε ειδικό τόμο,  των εργασιών και της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί στην εκδήλωση.

Αν έχετε εκπονήσει επιστημονική εργασία, στο πλαίσιο ακαδημαϊκών σας σπουδών, που αφορά στα Μέγαρα, στην Νέα Πέραμο και στην ευρύτερη περιοχή, και θέλετε να την παρουσιάσετε, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας, στο e-mail: otheognis@gmail.com με τα στοιχεία σας και τον τίτλο ή και την περίληψη της εργασίας σας, και θα είμαστε σε επαφή για την κατά το δυνατόν καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε!

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η μικτή χορωδία του Δήμου Μεγαρέων στο Μέγαρο Μουσικής

«Η Ναϊφ τέχνη στην Ελλάδα»

Aleka Stamatiadi

10η «Μεγάρων γη: Η «καρδιά» της πόλης χτυπάει στα Πευκάκια