Κοινωνία Σημαντικότερα

Επισκευές στις Παιδικές Χαρές των Μεγάρων

Προκειμένου να ανακαινισθούν, να αλλάξουν τα παιχνίδια και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να πιστοποιηθούν είναι κλειστές οι παιδικές χαρές του Δήμου Μεγαρέων αυτές τις ημέρες, όπως μας είπε ο Αντιδήμαρχος Κ. Φυλακτός, μετά από έντονα παράπονα πολιτών και γονέων, οι παιδικές χαρές έχουν κλείσει για το κοινό.

Οι πολίτες διαμαρτύρονται γιατί δεν υπάρχουν ανοιχτοί χώροι για παιδιά, με ασφάλεια.

Ο λόγος που έχουν κλείσει είναι για να γίνουν απαραίτητα έργα, όπως η αλλαγή των παιχνιδιών και οι ανάλογες εργασίες για την πιστοποίηση τους, όπως μας ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Κορώσης, γνωστοποιώντας  μας παράλληλα το πρόγραμμα με τις παρεμβάσεις που θ’ ακολουθήσουν.

Συγκεκριμένα, θα αντικατασταθούν όλα τα όργανα και θα τοποθετηθούν νέοι τάπητες σχεδόν σ’ όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου(όπως έχει ήδη γίνει στην παιδική χαρά στην περιοχή “Ερκίς” η οποία θα παραδοθεί προς χρήση την Παρασκευή 3 Ιουλίου).  Την Παρασκευή 26 Ιουνίου θα ξηλωθεί η παιδική χαρά στη Βαρέα (κοντά στο “Puzzle”), και τη Δευτέρα θα μπουν καινούργια παιχνίδια και θα παραδοθεί στο κοινό.

Τη Δευτέρα επίσης θα γίνουν εργασίες αντικατάστασης των παιχνιδιών και του δαπέδου στην παιδική χαρά στην Πάχη και προβλέπεται οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί ως την επόμενη εβδομάδα.

Τέλος, την ερχόμενη εβδομάδα θα κατασκευαστεί η παιδική χαρά στον Αη-Νικόλα.

Το έργο της επισκευής των παιδικών χαρών στα Μέγαρα έχει ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” με προϋπολογισμό που ανέρχεται στις 160.000 ευρώ περίπου, ενώ υπάρχουν σχεδιασμοί της τεχνικής υπηρεσίας για αίτημα χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής για ακόμα μια μεγάλη παιδική χαρά στην νότια περιοχή των Μεγάρων.

(H φωτογραφία του άρθρου είναι από την παιδική χαρά της Νέας Περάμου, που διαθέτει ασφαλή παιχνίδια για τα παιδιά)

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δήλωση ζημίας φυτικής παραγωγής από χαλάζι

3ο κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενη στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Aleka Stamatiadi

Γ. Κώτσηρας: «Οφείλουμε να τονώσουμε την επισκεψιμότητα της Δυτικής Αττικής μέσω της ανάπτυξης ποικίλων μορφών τουρισμού»