Σημαντικότερα

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Παρασκευή από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, από το μεσημέρι της Παρασκευής ισχυρές θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.

«Να πάτε να μαζέψετε τις ελιές σας και αύριο και τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής! Συμβουλεύει ο συμπολίτης μας Χρήστος Παπαηλίας.
Το Σάββατο, καλό θα είναι να το βγάλετε από το πρόγραμμα και μάλιστα, οι φορείς θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα γιατί το σύστημα που θα μας επηρεάσει φαίνεται ότι θα έχει τροχιά,προέλευση και υφή ανάλογη εκείνων που μας έχουν δώσει πολύ έντονα φαινόμενα και έχουν προκαλέσει προβλήματα στο νομό!
Όσο για τη συνέχεια, θα έλεγα, “μπόρα θα είναι και θα περάσει”! Το πιθανότερο είναι την επόμενη εβδομάδα να μη βρέξει καθόλου στην Αττική και πολύ περιορισμένα στην υπόλοιπη χώρα, οπότε, ας μην προβληματίσει τους ελαιοπαραγωγούς η επερχόμενη επιδείνωση του καιρού! Ο φετινός Νοέμβρης θα προσφέρει, απ’ ό,τι φαίνεται, ευκαιρίες με ήπιες καιρικές συνθήκες με τις κακοκαιρίες του γενικά να είναι παροδικές!
Το παρελθόν πάντως έχει αποδείξει ό,τι η πορεία του Νοέμβρη, δεν είναι απαραίτητο ότι θα προδικάσει το τι χειμώνα θα κάνει! Το ό,τι μάλλον φέτος θα είναι ήπιος δε σημαίνει ότι αποκλείεται ο βαρύς χειμώνας αλλά ούτε και αν ήταν κρύος θα σήμαινε απαραίτητα και ανάλογο χειμώνα!
Ο κάθε τύπος καιρού κάνει τον κύκλο του και κλείνει και ανοίγει ένας άλλος! Αλλωστε και στο πρόσφατο παρελθόν, μας έχουν έρθει χιονιάδες δύο ημέρες μετά από θερμοκρασίες άνω των 20C! Το κύριο χαρακτηριστικό της χειμερινής περιόδου για τη χώρα μας είναι οι εύκολα και συχνά απότομα μεταβαλλόμενες καιρκές συνθήκες είτε προς το κρύο είτε προς το σχετικά θερμό σκηνικό!»

 

Το Σάββατο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα αλλά σταδιακά θα ασθενήσουν πρώτα στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.

Την Κυριακή είναι πιθανό οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες να διατηρηθούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κακοκαιρία και φοροκαταιγίδα στις αρχές του 2017

Θ. Μπούρας: Ομιλία στη Βουλή για δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στην Κινέτα

Εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής Μεγάρων (βίντεο)

Aleka Stamatiadi