Πολιτισμός Σημαντικότερα

Επέτειος 1821: Η Επιτροπή του Δήμου Μεγαρέων καλεί δημότες να παραχωρήσουν ιστορικά αντικείμενα

 

Επετειακές Εκδηλώσεις  του Δήμου Μεγαρέων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και την σύσταση του νεοελληνικού Κράτους

Ακολουθεί ανακοίνωση-πρόσκληση του Δήμου Μεγαρέων.

“Είναι γνωστό ότι με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχει ληφθεί από πέρυσι τον Ιούνιο, συγκροτήθηκε Γνωμοδοτική  Επιτροπή από Μεγαρίτες Επιστήμονες και αιρετούς,  οι οποίοι προετοιμάζουν τις επετειακές εκδηλώσεις, για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 κι έχουν καταρτίσει ένα πρόγραμμα με πληθώρα λαμπρών εκδηλώσεων στην πόλη των Μεγάρων, που θα περιλαμβάνει Μαθητικούς διαγωνισμούς και Βραβεύσεις, Θεατρικά και μουσικά δρώμενα, ημερίδες, ομιλίες, εκθέσεις και Συνέδριο και θα ανακοινωθεί ολοκληρωμένο εντός του μηνός Απριλίου.

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι η Κα Λένα Ρήγα, Αντιδήμαρχος και μέλη:

 Πολυχρόνης Ιερόθεος, Αντιδήμαρχος,  Φρυγανάς Στυλιανός, Δημοτικός  Σύμβουλος, Μακρυγιάννης Άγγελος, Δημοτικός Σύμβουλος, Καλλιάς Αναστάσιος, Δημοτικός Σύμβουλος, Μπαμπαλού Αικατερίνη, Δημοτική Σύμβουλος, Σύρκου Αγγελική, Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας – Παπυρολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Ρώμας Χρίστος, Φιλόλογος – Συγγραφέας, Ξυδιάς Μιχαήλ, Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας , πατήρ Χρυσόστομος Κουλουριώτης, Ηγούμενος Ι. Μ. Αγ. Παρασκευής Μαζίου & Ιεροκήρυκας στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, .Λάτση Μαρία, Εκπαιδευτικός Α/θμιας Εκπ/σης, Λουκά Αικατερίνη, Καθηγήτρια – Φιλόλογος, Δημοτική Σύμβουλος, Μπισταράκης Λουκάς, Ιατρός, πρ. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Σαμούρη – Βόρδου Ελευθερία, Φιλόλογος – Ιστορικός.

 Ως συντονίστρια των εργασιών της ως άνω Επιτροπής έχει οριστεί η Αικατερίνη Σύρκου, Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Μεγαρέων

Οι εκδηλώσεις εάν οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν θα αρχίσουν τον Μάϊο και θα τελειώσουν τον Δεκέμβριο.

Μία από  αυτές σύμφωνα με τον προγραμματισμό είναι και η διοργάνωση επετειακής έκθεσης αντικειμένων, τον Σεπτέμβριο, που θα φιλοξενηθεί σε Εκθεσιακό χώρο, που θα γνωστοποιηθεί και για τις ανάγκες υλοποίησης αυτής η Επιτροπή εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση – πρόσκληση, προς όλους τους συμπολίτες:

«Με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ο Δήμος Μεγαρέων θα διοργανώσει τον Σεπτέμβριο του 2021 επετειακή έκθεση και προτίθεται να φιλοξενήσει σε εκθεσιακό χώρο παλαιά αντικείμενα, φορεσιές, παραδοσιακές στολές, τυχόν έργα τέχνης και αρχειακά τεκμήρια, που αφηγούνται την ιστορία των Μεγάρων των χρόνων της επανάστασης, αλλά και των αρχών του περασμένου αιώνα.

Η εκθεσιακή αφήγηση θα πλαισιωθεί από χρηστικά αντικείμενα και τεκμήρια της ζωής των Μεγαριτών, με τρόπο, που θα αποδίδει και την καθημερινότητα της  ιστορικής περιόδου της έκθεσης.

Καλούνται όσοι δημότες επιθυμούν, να παραχωρήσουν στο Δήμο, 

ό, τι εκ των ανωτέρω διαθέτουν σε προσωπικές συλλογές, για τις ανάγκες της έκθεσης και μόνο, μετά δε το πέρας αυτής θα τους επιστραφούν.”

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Τηλέφωνο: 22960.24643

Ε-mail: politismosmeg@gmail.com

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετάθεση του χρόνου των δημοτικών εκλογών για το φθινόπωρο του 2019

Τα νέα μέτρα για Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα

Ο ΑΝΤ1 στα Μέγαρα: οργή των κατοίκων για τα “πάρτι με μπαλωθιές” (βίντεο)