Δημοτικό Συμβούλιο Σημαντικότερα

Επεισόδια χωρίς τέλος και ουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων

 

 

Η απόφαση για τα δημοτικά τέλη είναι μία από τις κορυφαίες στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, καίρια για τη λειτουργία των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης: Οικονομικά, οι πόροι είναι βασικοί στον προϋπολογισμό των δήμων, πολιτικά, η απόφαση αποτελεί ένδειξη της οικονομικής κατάστασης του δήμου και της βούλησης της Δημοτικής Αρχής.

Ωστόσο, ενώ τα προηγούμενα χρόνια, η συνεδρίαση αποκτούσε αυτήν την ιδιαίτερη βαρύτητα, η συνεδρίαση της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου, με προεδρεύουσα την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βανέσσα Μαυροειδή, ήταν ένα σίριαλ επεισοδίων αντιπαράθεσης άνευ ουσίας και τέλους, με …διαλείμματα της συνεδρίασης, δύο φορές στην πεντάωρη συνεδρίαση, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

 

Ακόμα και οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι –όσοι πήγαν στο δημαρχείο Μεγάρων- αναρωτιόνταν τι ψηφίζουν. Υπήρχε αμφιβολία για διάφορες εισηγήσεις για τα συνολικά τριάντα έξι θέματα που είχε να συζητήσει και να αποφασίσει για την πόλη το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων και οι εντάσεις δεν σημειώθηκαν μόνο μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Αποφεύγοντας το σχολιασμό των επί μέρους εντάσεων που ξέσπασαν, επιμένοντας στην ουσία των αποφάσεων για τους πολίτες, καταγράφεται μόνο η χαώδης εικόνα της συνεδρίασης, που ενδεχομένως να μην είχε προηγούμενο.

 

 

A. Στ.

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υποψήφιος Βουλευτής στη λίστα της Ν.Δ. ο Γιώργος Κώτσηρας

Αφιέρωμα: Νέες γυναίκες εκλεγμένες

Aleka Stamatiadi

Η επομένη του “Γηρυόνη” στην Κινέτα(βίντεο)