Εκκλησία

Εορτασμός των Θεοφανείων στην Ν. Πέραμο

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και ο αγιασμός των υδάτων στη Νέα Πέραμο. Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον προαύλιο χώρο του Ναού του Αγίου Γεωργίου, ενώ η πλατεία ήταν κατάμεστη από ευσεβείς πιστούς που παρέστησαν να εορτάσουν τη μεγάλη εορτή και να λάβουν τη χάρη του Αγιασμού.

 

 

Στη συνέχεια έλαβε χώρα η ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα αφού πρώτα τηρήθηκε το προβλεπόμενο μικρασιάτικο έθιμο δηλ. η επιβίβαση του ιερέα, των χορών των ψαλτών και των αρχών του Δήμου στο ευτρεπισμένο σκάφος.

Στο τέλος της τελετής ο εφημέριος του ναού π. Κωνσταντίνος απέδωσε έναν σταυρό, ως αναμνηστικό δώρο, σε εκείνον που ανέσυρε από τα ύδατα της πόλεως τον Τίμιο Σταυρό.

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Σέρτ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρέμβαση στον Μητροπολίτη Μεγάρων & Σαλαμίνος: Να ανοίξει ο Καθεδρικός Ναός Παναγίας Μεγάρων

Aleka Stamatiadi

Θετικός στον κορωνοϊό ο Mητροπολίτης Μεγάρων & Σαλαμίνος Κωνσταντίνος

Aleka Stamatiadi

O Ναός της Αναστάσεως της Ιερουσαλήμ

Aleka Stamatiadi