Κοινωνία Σημαντικότερα

Ενημέρωση και εθελοντισμός για τη δωρεά μυελού των οστών

Εκδήλωση διοργανώνει η Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας & η ΟΝΝΕΔ

 

 

«Όραμα ελπίδας», ενημέρωσης και εθελοντισμού για την υγεία όλων μας, ο στόχος της εκδήλωσης που διοργανώνει η ΔΗΜ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας και η ΟΝΝΕΔ Μεγάρων-Νέας Περάμου σε συνεργασία με το γνωστό για την προσφορά του σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Θέμα της εκδήλωσης είναι «Η δωρεά μυελού των οστών, τα νεότερα δεδομένα και η σημασία της εθελοντικής προσφοράς των αιμοποιητικών κυττάρων». Ομιλητές θα είναι ο Dr Παναγιώτης Τσιριγώτης, Αν. Καθηγητής Αιματολογίας, και ο Dr Στέλιος Γραφάκος, Αν. Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στο «Le Mirage» στην παραλία Βαρέας Μεγάρων.  Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, εξειδικευμένο προσωπικό του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», θα  πραγματοποιεί εγγραφές για εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Η εκδήλωση έχει διπλή σημασία και ξεφεύγει από τα στενά κομματικά στεγανά αποκτώντας κοινωνικό χαρακτήρα. Όπως μας είπε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μεγάρων, δημοτικός σύμβουλος και ιατρός Σωτήρης Πιλίλης, «είναι τιμητικό για την πόλη μας που καθηγητές εξειδικευμένοι στις μεταμοσχεύσεις θα μιλήσουν και θα περιγράψουν με επιστημονικό και απλό τρόπο ζητήματα που αφορούν τη δωρεά μυελού των οστών.

Αυτήν την εποχή είναι επίκαιρη περισσότερο από ποτέ η δωρεά και η λήψη δείγματος, η οποία είναι ανώδυνη διαδικασία. Στις ομιλίες από τους διακεκριμένους επιστήμονες που θα φιλοξενήσουμε, θα καταδειχθεί η χρησιμότητα της συγκεκριμένης διαδικασίας που εφαρμόζεται, ποιοι έχουν ανάγκη, και άλλα θέματα.

Το δεύτερο κομμάτι που θίγεται στην εκδήλωση είναι ο εθελοντισμός και η αξία της προσφοράς, εφόσον θα καταδειχθεί ότι μια απλή διαδικασία σώζει ζωές. Για μερικούς ασθενείς αιμοτολογικούς η μεταμόσχευση αποτελεί πλήρη ίαση».

Τέλος, εκτός από τα «λόγια», θα γίνουν και «πράξεις», αφού στο χώρο θα υπάρχει προσωπικό που θα δέχεται αιτήσεις εθελοντών δοτών που αποτελούν υγιή άτομα ηλικίας 18-45 ετών. «Σκεφτήκαμε αυτή τη δράση μαζί με το «όραμα ελπίδας», κατέληξε ο Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Μεγάρων Σωτήρης Πιλίλης, ένα σύλλογο με πανελλαδική και διεθνή παρουσία στον τομέα, προβεβλημένο με στόχο και την ενημέρωση και τον εθελοντισμό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η επόμενη μέρα στην αγορά των Μεγάρων

Κυνηγοί στο Βουρκάρι!

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελπίδα έρχεται