Κοινωνία Σημαντικότερα

Ενέργειες του Δήμου Μεγαρέων για τα κουνούπια

 

Σήμερα, Δευτέρα 2 Ιουλίου, ο Δήμος Μεγαρέων ανακοινώνει τα παρακάτω: 

 Τα κουνούπια μπορεί να είναι μικρά όμως το τσίμπημά τους μπορεί να μεταδώσει πολλές αρρώστιες κάποιες από τις οποίες και θανατηφόρες.

Ο Δήμος Μεγαρέων όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος στην αρχή του καλοκαιριού έκανε ότι έπρεπε για την αντιμετώπιση του ζητήματος, που αφορά την πρόληψη και την προστασία των πολιτών από τα κουνούπια σε απόλυτη συνεργασία με την Διεύθυνση Υγιεινής Δυτικής Αττικής και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ιδιαίτερα από τις αρχές του μηνός Ιουνίου  έχει προβεί σε ψεκασμούς τόσο στα Μέγαρα όσο και στη Νέα Πέραμο προκειμένου να προληφθεί η οποιαδήποτε δυσμενής εξέλιξη του φαινομένου της υπάρξεως κουνουπιών, που μεταφέρουν τον ιό του “Νείλλου” στην ευρύτερη περιοχή μας.

Συνεργεία του Δήμου έχουν ξεκινήσει ψεκασμούς ευρείας κλίμακος σε καθημερινή βάση (Προνυμφιοκτονία) με Βάκιλο σε όλα τα φρεάτια των Ομβρίων της πόλης τόσο εντός σχεδίου πόλεως όσο κι εκτός.

Επίσης από χθές (28 Ιουνίου 2018) έχουν ξεκινήσει επαναλαμβανόμενοι ψεκασμοί  (ακμαιοκτονία) σε όλες τις περιοχές των Μεγάρων και της Νέας Περάμου σε όλο το παραλιακό μέτωπο (Ακρογιάλι, λιμάνι Νέας Περάμου, Πέραμα, Πάχη, Βαρέα) και σε χώρους όπου υπάρχουν εστίες απορριμμάτων.

Σήμερα Παρασκευή 29 Ιουνίου συνεργεία του Δήμου πραγματοποιούν ψεκασμούς στην περιοχή των οδών Ομήρου και Νίσσου στα Μέγαρα και σε ακτίνα εκατό (100) μέτρων από το αντλιοστάσιο του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΜ ο οποίος εφάπτεται ανατολικά της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου.

Επίσης έχει προγραμματιστεί την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, ψεκασμός στον κεντρικό αγωγό των Ομβρίων, που διατρέχει την περιοχή του ΒΛΥΧΟΥ και στο Δημοτικό Νεκροταφείο και σε όλα τα ρέματα.

Ολες οι συναρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής εργάζονται πυρετωδώς έτσι ώστε να προληφθούν περαιτέρω δυσάρεστες καταστάσεις για την υγεία των πολιτών.

Τέλος ο Δήμος προγραμματίζει άμεσα την πραγματοποίηση ΗΜΕΡΙΔΑΣ για την ευρύτατη ενημέρωση των πολιτών ενώ συνεργεία με προσωπικό του Δήμου και της Περιφέρειας την Δευτέρα 2 Ιουλίου θα επισκεφθούν γειτονιά σε γειτονιά μοιράζοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε: «Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος στην αρχή του καλοκαιριού κάναμε ότι προβλέπεται σχετικά με την πρόληψη και την προστασία των πολιτών από τον κίνδυνο των κουνουπιών.

Ιδιαίτερα δε από την πρώτη στιγμή που υπήρξε το φαινόμενο  ύπαρξης κουνουπιών,  που μεταφέρουν τον ιό των “κουνουπιών του Νείλλου” στην περιοχή μας, ο Δήμος Μεγαρέων βρίσκεται σε ετοιμότητα και  ενήργησε αστραπιαία έτσι ώστε να  προληφθεί και να αντιμετωπιστεί κάθε τυχόν δυσάρεστη εξέλιξη.

Ο Δήμος πραγματοποιεί και θα συνεχίσει να το κάνει ψεκασμούς ευρείας κλίμακος σε όλες τις περιοχές του Δήμου πάντα σε συνεννόηση με την Διεύθυνση Υγιεινής της Δυτικής Αττικής και με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Παρακαλώ τους συμπολίτες να φροντίσουν έτσι ώστε να μην υπάρχουν εστίες που είναι δυνατόν να προσελκύουν τα κουνούπια όπως λογου χάριν απορρίμματα, στάσιμα νερά κλπ.

Σε κάθε περίπτωση συνιστάται ψυχραιμία και η κατάσταση γενικώς ελέγχεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο με όλες τις απαραίτητες ενέργειες.»

 

 

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτηματολόγιο: Ξεκίνησε η ανάρτηση των προσωρινών Κτηματογραφικών Διαγραμμάτων και των Κτηματολογικών Φύλλων για περιοχές Δήμου Μεγαρέων

Πλημμύρα στη Μάνδρα: Αθώα η πρώην Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος Μεγαρέων και άλλοι 12 κατηγορούμενοι – Οκτώ κρίθηκαν ένοχοι

Aleka Stamatiadi

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης συγχαίρει τον πολυβραβευμένο Αρχιτέκτονα Νικόλαο Παπαπανούση

Aleka Stamatiadi