ΚοινωνίαΣημαντικότερα

«Ελάχιστα προβλήματα με τα σκουπίδια στα Μέγαρα»

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Μεγαρέων δεν απεργούν κι έτσι μικρά είναι τα προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή δικαιοδοσίας του Δήμου, και εντοπίζονται κυρίως στους οικισμούς. Όπως επεσήμανε στην Ε, ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Φυλακτός, «το κακό που γίνεται στην Αθήνα, δεν γίνεται σε καμία περίπτωση εδώ. Ερχόμαστε σε συνεννόηση με τους κατοίκους και δε βγάζουν τόσο πολύ τα σκουπίδια, για να προλάβουμε καταστάσεις άσχημες και να μπορέσουμε από τους 30 τόνους που επιτρέπει κάθε μέρα η χωματερή της Φυλής, να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες, του κέντρου της πόλης και περιστασιακά όπου χρειάζεται στους οικισμούς, Κινέττα, Αλεποχώρι, και αλλού».

Το όποιο πρόβλημα στην καθαριότητα των Μεγάρων δημιουργείται καθώς η χωματερή της Φυλής δεν δέχεται παρά 30 τόνους απορριμμάτων από τον Δήμο Μεγαρέων, λόγω της απεργίας. Τα οχήματα του Δήμου, περιέγραψε ο Κ. Φυλακτός, συλλέγουν απορρίμματα κάθε πρωί, ως 30 τόνους, και με έγγραφο του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Μεγαρέων(το οποίο ευχαρίστησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας) προς τη χωματερή της Φυλής, πιστοποιείται η αποχή τους από την απεργία, ώστε να δεχθεί η χωματερή το φορτίο.

Η απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) λήγει καλώς εχόντων των πραγμάτων την Πέμπτη, οπότε και θα αποκατασταθούν τα όποια προβλήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΜ-Άγγελος Γκάτζιας: «Νίκη ουσίας & ψυχολογίας-Η ομάδα βρίσκει τα πατήματά της»

Aleka Stamatiadi

Εκλογές: “Κλείδωσαν” οι ημερομηνίες για Δήμους-Περιφέρειες

1.062 εκ. € για τη Διώρυγα της Κορίνθου: Εγκρίθηκε ανάδοχος για τη μελέτη αποκατάστασης