Πολιτική Σημαντικότερα

Εκτός προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας ο Δήμος Μεγαρέων

Υψηλά τα ποσοστά και των μακροχρόνια ανέργων στα Μέγαρα

[quote]Με επιστολή στην αναπλ. Υπουργό αντέδρασε ο Δήμαρχος Γρ. Σταμούλης[/quote]

 

Στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας  που ανακοινώθηκε από το αρμόδιο υπουργείο έχουν ενταχθεί 17 Δήμοι της χώρας και δεν περιλαμβάνεται ο Δήμος Μεγάρων.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων αντέδρασε με επιστολή που έστειλε στις 16 Μαρτίου, στην Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου, ζητεί να συμπεριληφθεί  και  ο Δήμος Μεγάρων  στα Προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας.

«Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, αναφέρει στην επιστολή του ο Γρ. Σταμούλης, μας ενημέρωσε για τα νέα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας  στους Δήμους της χώρας, τις βασικές κατευθύνσεις και τους στόχους των οποίων παρουσιάσατε στον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Πατούλη.

Στον πίνακα με τους πρώτους 17 Δήμους που εντάσσονται στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, διαπιστώσαμε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος Μεγαρέων.

Δυστυχώς, από τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας και ο Δήμος Μεγαρέων έχει πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας σε σχέση με τον πραγματικό πληθυσμό  (ΦΕΚ 630τ.Β΄/20-3-2013 De facto πληθυσμός της χώρας).

Ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά τους μακροχρόνια άνεργους, που στον προαναφερόμενο πίνακα εμφανίζονται ως σημείο αναφοράς για την υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, το ποσοστό ανέρχεται σε 5,57% (ποσοστό που υπολείπεται ελάχιστα σε σχέση με άλλους γειτονικούς κυρίως Δήμους που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα π.χ. στο Δήμο Φυλής το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 5,95 %) και από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, από τα στοιχεία που τηρούνται στις κοινωνικές δομές του Δήμου μας, τα ποσοστά αυτά αυξάνονται καθημερινά.

Για τους λόγους αυτούς, θα θέλαμε να συμπεριληφθεί και ο Δήμος μας στην αμέσως επόμενη ομάδα Δήμων που θα εφαρμοστούν τα νέα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.

Ευελπιστούμε στην θετική αντιμετώπιση από μέρους σας του αιτήματος μας.»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προβλήματα στην κυκλοφορία

Παράταση δύο ακόμη ετών για την διόρθωση των πρώτων εγγραφών στο Κτηματολόγιο της Νέας Περάμου

Νέο απορριμματοφόρο αποκτά ο Δήμος από το «Πράσινο Ταμείο»