Κοινωνία

Εκταφές οστών χωρίς ειδοποίηση σε συγγενείς νεκρών στο Κοιμητήριο Μεγάρων

 

 

Καταγγελίες πολιτών διακινούνται σε διάφορες δημόσιες συζητήσεις και το θέμα εθίγη και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεγάρων την 18η Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, προ ημερησίας διάταξης, ο Κλεάνθης Βαρελάς αναφέρθηκε σε ανάρτηση του αντιπροέδρου του «Ηροδωρου» όπου αναφερόταν σε εκταφή οστών του παππού και του γιαγιάς του, που του προξένησε εντύπωση γιατί δεν είχε ενημερωθεί.

Επιπλέον, ο δημοτικός σύμβουλος ανέφερε ότι δέχθηκε καταγγελίες πολιτών για το ίδιο θέμα και ρώτησε τη διοίκηση «πώς γίνεται εκταφή οστών χωρίς να ενημερωθεί ο δικαιούχος που πληρώνει τον τάφο και ενώ ο τάφος είναι πληρωμένος;

Το θέμα το είχα ξαναφέρει δύο χρόνια πριν, μου είχατε πει ότι θα το ψάξετε. Είναι ηθικό το ζήτημα. Βλέπω ότι κάτι δεν γίνεται καλά και έχει επηρεάσει οικογένειες, ψυχολογικά, μας εκθέτει ανεπανόρθωτα και δεν ξέρουμε με ποιον τρόπο και γιατί γίνεται, ενώ πληρώνονται. Πληρωμή δεν φαίνεται στο δήμο και δεν υπάρχει ειδοποίηση για εκταφή. Συμπολίτισσά μας που βρέθηκε στη συνεδρίαση, ανέφερε ότι ενώ έψαχνε στο κοιμητήριο, είχε γίνει χωρίς ειδοποίηση εκταφή των οστών και πήγε στο οστεοφυλάκιο και είδε τα οστά των γονιών της σε μια σακούλα πεταμένα βόμβα υγειονομική και κινδυνεύουμε. Λυπάμαι για την πόλη μου, είναι παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο Δήμαρχος Γρ. Σταμούλης απάντησε ότι το θέμα θα συζητηθεί αναλυτικά σε επόμενη συνεδρίαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά στο Βλυχό

Aleka Stamatiadi

Οδηγίες προστασίας σε νοσοκομεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και μικρά καταστήματα

Πώς θα βγαίνουμε από το σπίτι από αύριο

Aleka Stamatiadi