ΚοινωνίαΣημαντικότερα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στα Μέγαρα

Εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Μεγάρων εξάρθρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (13/2), συνελήφθησαν 5 μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 30, 35, 44 και 52 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος και άλλων 4 μελών της οργάνωσης για διακίνηση ναρκωτικών, οι οποίοι αναζητούνται.

Τα μέλη της οργάνωσης επιδίδονταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης, με σκοπό την αποκόμιση παράνομων περιουσιακών οφελών, τα οποία νομιμοποιούνταν μέσω επιχειρήσεων που διατηρούσαν ορισμένοι εκ των μελών.

Προκειμένου να επικρατήσουν στις αγορές των περιοχών και να εξαλείψουν τον ανταγωνισμό, ανέπτυσσαν συνεργασίες και κοινή μεθοδολογία δράσης με άλλα άτομα της περιοχής, έχοντας κοινό «τιμοκατάλογο» και «πελατολόγιο».

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 219,07- γραμμ. κοκαΐνης, 180- γραμμ. κάνναβης, φαρμακευτικά δισκία, το χρηματικό ποσό των -22.460,5- ευρώ και -50- λίρες Αγγλίας, αεροβόλο πιστόλι, 3 αυτοκίνητα, 2 μοτοσυκλέτες, 8 κινητά τηλέφωνα, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, βιβλιάρια και κάρτες τραπέζης, ιδιόχειρες σημειώσεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερινό σινεμά στην αυλή του Μουσείου

Τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού & άλλα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων

ΚΔΑΠ Δήμου Μεγαρέων: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχών