ΠολιτικήΣημαντικότερα

Εξαίρεση ζητά από τον νόμο κατάργησης η ΔΗΚΕΔΗΜΕ

Να εξαιρεθεί η ΔΗΚΕΔΗΜΕ, από το νέο νομοθετικό πλαίσιο που “σαρώνει” και καταργεί τα νομικά πρόσωπα και τις δημοτικές επιχειρήσεις, ζητά ο Δήμος Μεγαρέων.

Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου συζητείται κατάθεση εξαίρεσης από την κατάργηση κοινωφελών επιχειρήσεων (άρθρο 29 του Ν. 5065/2023) και διατήρηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεγαρέων (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ) με απόφαση της Υπουργού Εσωτερικών, που υποβάλλεται και συνοδεύεται από τεκμηριωμένη αιτιολόγηση με ποιοτικά και ποσοτικά στοιχείου του Νομικού Προσώπου, του οποίου η δραστηριότητα από πλευράς εξειδικευμένου αντικειμένου, απόδοσης έργου και ευρύτερης αναγνώρισης δικαιολογεί την ανωτέρω εξαίρεση (παρ.1 άρθρο 52 του Ν. 5056/2023).

Εδώ αναλυτικά όλες οι μεγάλες αλλαγές για τους Δήμους

Αναμένεται να αναλυθούν οι λόγοι για τους οποίους ο δήμος Μεγαρέων ζητά την εξαίρεση για τη λειτουργία της ΔΗΚΕΔΗΜΕ που ξεπερνά σε προϋπολογισμό το 1 εκατ. ευρώ.

Η πρόσκληση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Δημαρχιακό Κατάστημα του Δήμου Μεγαρέων (Γ.Μαυρουκάκη & Χρ. Μωραίτου – Μέγαρα) σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διά ζώσης την 13η Νοεμβρίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:30 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι θεμάτων:

  1. Περί έγκρισης ή μη της υπ’ αριθ. 49/2023 απόφασης του Διοικ. Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ με τίτλο << Περί κατάθεσης εξαίρεσης από την κατάργηση κοινωφελών επιχειρήσεων (άρθρο 29 του Ν. 5065/2023) και διατήρηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεγαρέων (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ) με απόφαση της Υπουργού Εσωτερικών, που υποβάλλεται και συνοδεύεται από τεκμηριωμένη αιτιολόγηση με ποιοτικά και ποσοτικά στοιχείου του Νομικού Προσώπου, του οποίου η δραστηριότητα από πλευράς εξειδικευμένου αντικειμένου, απόδοσης έργου και ευρύτερης αναγνώρισης δικαιολογεί την ανωτέρω εξαίρεση (παρ.1 άρθρο 52 του Ν. 5056/2023)>>.
  2. Περί έγκρισης ή μη της υπ’ αριθ. 47/2023 απόφασης του Διοικ. Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ με τίτλο <<Περί έγκρισης παραχώρησης αίθουσας της χορωδίας του Δήμου Μεγαρέων που στεγάζεται στο κτίριο του ΜΟΜ στον «Σύλλογο Φίλων Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Μεγάρων»>>.
  3. Περί έγκρισης ή μη επιπλέον αμοιβής του πληρεξουσίου δικηγόρου του Δήμου μας κ. Κωνσταντίνου Παναγιώτη ορισθέντος με την υπ’ αριθ. 176/2023 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής .
  4. Περί έγκρισης ή μη επιπλέον αμοιβής της πληρεξουσίου δικηγόρου του Δήμου μας κας Παπαγιάννη Δήμητρας.Ο
    Πρόεδρος Δημοτικού ΣυμβουλίουΙωάννης Δ. Δήμας

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννα Ρήγα: Δεν είμαστε έρμαια “μιας καρέκλας”

3 κρούσματα κορωνοϊού στην Ν. Πέραμο

Μεγάλη φωτιά από το Σχίνο Κορινθίας έφτασε στο Αλεποχώρι

Aleka Stamatiadi