Κοινωνία Σημαντικότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία για τα αδέσποτα ανακοινώνει ο Δήμος Μεγαρέων

 

 

 

Ο Δήμος Μεγαρέων συνεργάζεται από τον Ιούνιο του 2019 με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «ΚΑΘΕ ΣΚΥΛΟΣ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ – Dogs’ Voice» προκειμένου να οργανώσει αποτελεσματικότερα το τμήμα διαχείρισης αστικής πανίδας και να αυξήσει τα επίπεδα ευζωίας των αδέσποτων ζώων στο Δήμο  προωθώντας μια νέα φιλοζωική παιδεία.

Στην ανακοίνωση που εξεδόθη από τον Δήμο αναφέρεται ότι: “Από την αρχή της συνεργασίας μεταξύ Δήμου και του Dogs Voice μέχρι σήμερα έχουν ψηφιοποιηθεί πλήρως τα μητρώα αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, έχουν καταγραφεί τα αδέσποτα ζώα προς υιοθεσία και έχουν εκπαιδευτεί οι αρμόδιοι δημοτικοί υπάλληλοι.

Μπορείτε να βρείτε εδώ τη νέα πλατφόρμα του Δήμου Μεγαρέων για τα αδέσποτα ζώα: https://strayvoice.org/megara/ μέσα από την οποία οι δημότες Μεγαρέων μπορούν να δηλώσουν ηλεκτρονικά τον αριθμό ηλεκτρονικής σήμανσης του κατοικιδίου τους, να καταγγείλουν περιστατικά κακοποίησης ζώων και να βρίσκουν τις αγγελίες υιοθεσίας αδέσποτων ζώων του Δήμου που προωθούνται σε υιοθεσία.

Από τον Ιανουάριο του 2020, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «ΚΑΘΕ ΣΚΥΛΟΣ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ – Dogs’ Voice», θα υλοποιήσει για διάστημα τριών μηνών εκπαιδευτικά προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Μεγαρέων, με θέμα το σεβασμό στα ζώα.

Τον Φεβρουάριο του 2020 θα ανακοινωθεί πρόγραμμα επιδοτούμενων στειρώσεων θηλυκών σκύλων για ιδιοκτήτες σκύλων δημότες του Δήμου Μεγαρέων, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Πληροφορίες: www.megara.gr”

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε: «Ο Δήμος Μεγαρέων σημειώνει τα πρώτα σταθερά βήματα σε μια μεγάλη προσπάθεια να προστατεύσει τους πολίτες αλλά και  τα αδέσποτα ζώα της περιοχής μας και να καλλιεργήσει μια νέα φιλοζωική παιδεία στους δημότες. Συνεργάζεται με τις τοπικές φιλοζωϊκές οργανώσεις και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Κάθε σπίτι κι ένας σκύλος –  Dogs Voice” και ήδη εξετάζεται η  δημιουργία χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων.»

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών: Άνοιξαν τα ραντεβού για τους 30άρηδες

Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος

Προσοχή στις μετακινήσεις

Aleka Stamatiadi