Εκκλησία Σημαντικότερα

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος

Εκοίμηθη πριν από λίγη ώρα στην Αμερική ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος. Ο μακαριστός Μητροπολίτης είχε μεταβεί στο εξωτερικό στα τέλη Μαϊου για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ύπατος καθώς έπασχε από την επάρατο νόσο.

Είχε αξιόλογο έργο στην περιοχή μας, γεννημένος στη Σαλαμίνα, με δράση στη Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος και στο πλευρό του Μακαριστού Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος Βαρθολομαίου.

Ο κατά κόσμον Ιάκωβος Λάππας γεννήθηκε στην Σαλαμίνα το 1946. Σπούδασε Θεολογία και Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1976. Υπηρέτησε ως Εφημέριος στην Σαλαμίνα και ως Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου. Στις 28 Μαΐου 1994 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου.

Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, (κατά κόσμον Ιάκωβος Λάππας) , γεννήθηκε στη Σαλαμίνα στις 11 Ιανουαρίου 1946. Σπούδασε στην Νομική Σχολή και στη συνέχεια στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκάρη Μοναχός στις 17 Ιανουαρίου 1976, Διάκονος χειροτονήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1976 και Πρεσβύτερος στις 25 Ιανουαρίου 1976. Το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου έλαβε στις 30 Νοεμβρίου 1978. Από το 1976 έως το 1994 υπηρέτησε ευδόκιμος την γενέτειρά του, προσφέροντας στη νεολαία του νησιού, εκδίδοντας δε και το νεανικό περιοδικό Το Τάλαντο. Από το έτος 1984 υπηρέτησε ως Α΄Γραμματέας – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου εξελέγη στις 25 Μαΐου 1994 από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 28 Μαΐου του ιδίου έτους από τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ. Η ενθρόνισή του πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα στις 28 Ιουλίου 1994. Εκοιμήθη στις 26 Ιουνίου 2018, στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, όπου είχε μεταβεί για μεταμόσχευση ήπατος από ανακοπή καρδιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Ποιον ειδικό ιατρό ρωτήσατε και μου συστήνετε να κλείσω τον Δήμο;”

Aleka Stamatiadi

Λύση για το Κέντρο Υγείας με τροπολογία για συμβολή ιδιωτών;

Δρόμο & πλατεία ελεύθερη για πολίτες και καταστήματα ζητούν οι καταστηματάρχες της Λιτάρα

Aleka Stamatiadi