Πολιτισμός Σημαντικότερα

Εκδήλωση για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως με την Ορχήστρα “Ρωμάνα”

Στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Περάμου την Κυριακή 31 Μαΐου διοργανώνεται ακόμα μια εκδήλωση του Δήμου Μεγαρέων, στα πλαίσια των διαφόρων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Ελληνικής κλασσικής Μουσικής «ΡΩΜΑΝΑ», που θα ερμηνεύσει μελωδίες Ελλήνων Συνθετών της Κωνσταντινουπόλεως, διοργανώνεται η εκδήλωση μνήμης με αφορμή την επέτειο Αλώσεως της Πόλης.

Η Ορχήστρα «ΡΩΜΑΝΑ» είναι μοναδική στον Ελλαδικό χώρο κι έχει σκοπό την ανάδειξη κλασσικών έργων, Αρχαιοελληνικής, Βυζαντινής αλλά και σύγχρονης μουσικής.

Η βάση της Ορχήστρας είναι τα 30 όργανα με δυνατότητα ανάπτυξης σε 50 και περιλαμβάνει όλα τα όργανα της Ρωμαίικης μουσικής παράδοσης, δηλαδή, Κανονάκια, Ούτια, Βιολιά, Πνευστά, Λύρες, Κρουστά, Τοξωτά πάσης φύσεως, Πολίτικα λαούτα, Σαντούρια και Ταμπουράδες.

Στην Ορχήστρα αυτή στεγάζονται  οι σημαντικότεροι Έλληνες δεξιοτέχνες του είδους, με καλλιτεχνικό και μουσικό Διευθυντή τον Μουσικό ΜΑΝΩΛΗ  ΚΑΡΠΑΘΙΟ.

Μέλος της Ορχήστρας είναι και συμπολίτισσά μας Κυρία Αντιγόνη Παπαηλία.

Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει έργα Ρωμιών συνθετών που έδρασαν στην Κωνσταντινούπολη από την Άλωση της πόλης μέχρι σήμερα αλλά κι ενορχηστρωμένα έργα Εκκλησιαστικής μουσικής των σπουδαιότερων Βυζαντινών και μεταβυζαντινών Συνθετών και έγκυρες αποδόσεις έργων Αρχαιοελληνικής Μουσικής.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιοι εκλέγονται στην Περιφέρεια Αττικής

Aleka Stamatiadi

Ανάγκες για τους πλημμυροπαθείς στην Κινέτα

Νέα επέκταση ζητάνε για ιχθυοκαλλιέργειες στην Κακιά Σκάλα