Πολιτική

Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ρητινεργατών σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος

Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για του ρητινεργάτες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού ξεκινά από τον ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Την εξέλιξη ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, που σχετικά είχε συνεργασία με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, αρμόδιο και για τα δάση, στον οποίο μεταξύ των άλλων έθεσε και το θέμα των ρητινοκαλλιεργητών Μεγάρων.

Ο κος Αμυράς ενημέρωσε τον κο Μπούρα ότι δρομολογούνται άμεσα οι ενέργειες υλοποίησης ειδικού προγράμματος απασχόλησης ρητινεργατών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, όπου επλήγησαν από την μεγάλη δασική πυρκαγιά του Μαΐου του 2021.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε πάνω από 48.000 στρέμματα δάσους, με αποτέλεσμα  να πληγεί, εκτός των άλλων, ο τομέας επαγγελματικής δραστηριότητας των ρητινοσυλλεκτών.

“Η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες των ανθρώπων του δάσους και ανταποκρίνεται πλήρως με την ενεργοποίηση του εν λόγω προγράμματος του ΟΑΕΔ για διάρκεια 7 ετών” τονίζεται στην ανακοίνωση του Αντιπροέδρου της Βουλής Θ. Μπούρα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επαναπροκήρυξη για τον Συμπαραστάτη του Δημότη

Κλ. Βαρελάς: «Αυξήθηκαν τα ανταποδοτικά τέλη χωρίς να ανταποδοθούν στους πολίτες με καθαριότητα και άλλα»

Ποιοι είναι οι νέοι βουλευτές

Aleka Stamatiadi