Κοινωνία Σημαντικότερα

Εγκαίνια στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών

 

 Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το πρωί στον χώρο της Πλατείας Ολυμπιονικών (περιοχή πρώην εργοστασίου ΕΡΚΙΣ) στα Μέγαρα, θα γίνουν τα εγκαίνια του Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών.

Μαθητές και μαθήτριες από Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια της περιοχής του Δήμου Μεγαρέων θα ζήσουν την χαρά της Ανακύκλωσης και της Προστασίας του Περιβάλλοντος αφού θα ανακυκλώσουν μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες και παράλληλα θα διασκεδάσουν με μουσική, χορό, ξυλοπόδαρους, και διάφορα άλλα δρώμενα.

Από τα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα ανακύκλωσης συσκευασιών κάθε φορά που ένας  θα ανακυκλώνει θα εκτυπώνεται αυτόματα ένα κουπόνι συμμετοχής για κλήρωση με πολλά δώρα (Tablet, action camera, mp4  και άλλα).

Το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ είναι φορέας εγκεκριμένος από το υπουργείο Περιβάλλοντος & ενέργειας με σκοπό την οργάνωση και προώθηση της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ σε όλη την Ελλάδα.

Ψυχή αυτής της δράσης είναι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας των Μεγάρων κ. Ηλίας Μουσταϊρας.

Εν όψει των εγκαινίων ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

«Ο Δήμος Μεγαρέων σε συνεργασία με το Εθνικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ με την συγκεκριμένη πρωτοποριακή δράση στον χώρο της πλατείας Ολυμπιονικών στην πόλη μας θα βοηθήσει σημαντικά έτσι ώστε όλοι οι συμπολίτες και κυρίως οι νέοι μας να εμπεδώσουν την αξία της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, η οποία εκτός των άλλων θα έχει και οικονομικό όφελος για τους πολίτες και τον Δήμο.»

Όσοι  ενδιαφέρονται για πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα και τις δράσεις που αναπτύσσει η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ μπορούν να ανατρέξουν  στο διαδίκτυο (www.antapodotiki.gr).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πού ψηφίζουμε στα Μέγαρα και στην Νέα Πέραμο

Aleka Stamatiadi

Δένδρα κόβει ο Δήμος Μεγαρέων

Ανοίγουν κέντρα αισθητικής & εμπορικά κέντρα την Μεγάλη Δευτέρα