Κοινωνία Σημαντικότερα

Δωρεάν rapid tests στο Δημαρχείο Μεγάρων: Χαμηλή συμμετοχή πολιτών

Δωρεάν rapid tests διενεργούνται σε περιοχές της Δυτικής Αττικής λόγω μεγάλης διασποράς της covid-19. Στο δημαρχείο Μεγάρων σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Μεγαρέων πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 11 Ιανουαρίου rapid tests.

Συνολικά διενεργήθηκαν 154 τεστ, από τα οποία τα 6 ήταν θετικά.

Γενικά η συμμετοχή στη διενέργεια τεστ κρίνεται χαμηλή στα Μέγαρα, σε σχέση με άλλες περιοχές.

Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών καταχωρούνται στη βάση δεδομένων του ΕΟΔΥ και οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι σύμφωνες με τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του.

Οι δράσεις στη Δυτική Αττική για δωρεάν rapid tests γίνονται από κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με συντονισμό του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και ενέργειες του αντιπεριφερειάρχη, Λευτέρη Κοσμόπουλου. Θα ακολουθήσουν αντίστοιχα, δράσεις έλεγχου στον Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας και στον Δήμο Φυλής. Συντονιστής της δράσης είναι ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Γ. Κεχρής, ενώ τους ελέγχους επιβλέπει ο κ. Γιώργος Στεφανάκος, συντονιστής του Επιχειρησιακού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Λ. Κοσμόπουλος: «Πρέπει να ελεγχθούμε για να προστατευθούμε και να κόψουμε τις αλυσίδες μετάδοσης»

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος σχετικά ανέφερε: «Η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για εμάς στην Περιφέρεια Αττικής. Ευχαριστώ τους Δήμους για την παραχώρηση των χώρων για να διεξαχθούν μαζικοί έλεγχοι από τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σε συμπολίτες μας, σε μια κρίσιμη φάση μεγάλης διασποράς της πανδημίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Απαξίωση και αδιέξοδο για το κτιριακό πρόβλημα του 4ου Δημοτικού σχολείου»

βίντεο: Το πρώτο κήρυγμα του π. Χρυσόστομου Κουλουριώτη

Κίνδυνοι αναζωπυρώσεων

Aleka Stamatiadi