Πολιτική

Δήμος Μεγαρέων: “Ο Δήμαρχος Γρ. Σταμούλης παρών από την πρώτη στιγμή στη φωτιά”

Ανακοίνωση για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη εξέδωσε ο Δήμος Μεγαρέων.

“Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης παρών από τη πρώτη στιγμή χθές, στη φωτιά  στου Ζάχουλη – Παπαγιαννέϊκα – Λούμπα”

“Χθές το μεσημέρι ξέσπασε ξαφνικά μεγάλη πυρκαγιά στη χαράδρα μεταξύ Λούμπας και  Ζάχουλη Βόρεια των Μεγάρων και ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης βρέθηκε παρών από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων κ. Κώστα Φυλακτό στο πλευρό των Πυροσβεστών που έδωσαν για πολλές ώρες ηρωϊκές μάχες με τη φωτιά.

Η φωτιά λόγω της μεγάλης ταχύτητας των  ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και κατέκαυσε αγροτολιβαδική περιοχή, γεωργικές  καλλιέργειες, δασικές εκτάσεις και προξένησε μεγάλες ζημιές σε κτίσματα και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος επίγειες δυνάμεις (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία, εθελοντές) με μηχανήματα έργου και υδροφόρες που διέθεσε ο Δήμος Μεγαρέων και η Περιφέρεια Αττικής και εναέριες δυνάμεις (πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα) που πραγματοποίησαν επιτυχημένες ρίψεις νερού μέχρι το τελευταίο φώς της ημέρας..

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας κάηκαν  5.000 στρέμματα περίπου.

Υστερα από πολύωρη μάχη το μέτωπο της φωτιάς τιθασεύτηκε και αργά το βράδυ η φωτιά τέθηκε υπό τον έλεγχο των πυροσβεστικών δυνάμεων προς γενική ανακούφιση.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Κουμπέτσος: “Δε συζητάμε για Πέραμα & Ήρεμο Κύμα για τα βυτιοφόρα του LNG”

Υποψήφιος Δήμαρχος Κλεάνθης Βαρελάς: Εκδήλωση Παρουσίασης νέου Συνδυασμού

Γ. Τσίπρας: “Ένας χρόνος κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας”