Πολιτισμός

Δήμος Μεγαρέων: Δεν θα γίνει ο Χορός της Τράτας

 

Ανακοίνωση του Δήμου Μεγαρέων

Λόγω των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση εφέτος για λόγους καθαρά προληπτικούς και προστασίας της Δημόσιας Υγείας ΔΕΝ θα γίνει όπως ξέραμε κάθε χρόνο ο πατροπαράδοτος ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΤΑΣ.

Υστερα από 50 χρόνια, που ανελλιπώς ο Δήμος Μεγαρέων διοργανώνει την αναβίωση του τοπικού μας εθίμου κάθε Τρίτη του Πάσχα, με την συμμετοχή και τη συνεργασία των τοπικών λαογραφικών φορέων, φέτος λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού ΔΕΝ θα γίνει στον Αγιάννη τον Χορευταρά Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΤΑΣ.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε: « Η ματαίωση του φετινού ΧΟΡΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΤΑΣ, είναι ένα γεγονός, που μας στενοχωρεί όλους ως Μεγαρίτες, που σεβόμαστε και τιμούμε την ιστορία μας και τη λαϊκή παράδοση.

Προφανώς όμως είναι επιτακτική ανάγκη, διότι αυτό γίνεται στο πλαίσιο των Κυβερνητικών μέτρων, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορονοϊού.

Η πανδημία έχει φέρει κοσμογονικές αλλαγές και οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι, που δεν μπορούμε να τους αγνοήσουμε.

Θα σεβαστούμε για εφέτος την Κυβερνητική απαγόρευση, που ασφαλώς ΔΕΝ καταργεί το έθιμο αλλά απλά το αναστέλλει και του χρόνου πρώτα ο Θεός όλα θα γίνουν όπως πρέπει και καλύτερα.

Πρώτα και πάνω απ’ όλα σαφώς προέχει  η προστασία της Δημόσιας Υγείας και η ζωή των πολιτών

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μικτή Χορωδία και το Νεανικό Φωνητικό Σύνολο στο Καλλιμάρμαρο

Εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής Μεγάρων (βίντεο)

Aleka Stamatiadi

Αναστέλλονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Μεγαρέων