Πολιτική Σημαντικότερα

“Το δημαρχιακό αξίωμα απαιτεί μεγαλοπρεπεία”

Είναι γνωστό ότι η κοινωνία μας χειμάζεται καθημερινά και οι συμπολίτες μας αγωνίζονται να καταφέρουν να σταθούν όρθιοι και να αντέξουν στην παρατεταμένη οικονομική καταιγίδα που χτυπάει καθημερινά την πόρτα του σπιτιού τους.

Σ΄αυτό τον αγώνα δεν τους έχουν μείνει πολλά όπλα στην κοινωνική οπλοθήκη τους. Αυτά που κρατούν ακόμα είναι η αξιοπρέπεια, ο αλληλοσεβασμός, η κατανόηση και η κοινωνική αλληλεγγύη.

Αυτά τα όπλα τα ανταλλάσουν καθημερινά με τους συνανθρώπους τους, ώστε να δημιουργείται πνευματικός ανεφοδιασμός και ψυχική ανάταση, στοιχεία τα οποία τους ενδυναμώνουν στην ατέρμονη καθημερινή προσπάθεια τους.

Όμως στην προσπάθεια αυτή είναι απολύτως απαραίτητη η συμπαράσταση ατόμων που αποτελούν θεσμό σε μια κλειστή κοινωνία, που δίνουν οι ίδιοι το καλό παράδειγμα με τις πράξεις τους, που αποτελούν πρότυπο μέσα στην κοινωνία, διδάσκοντας ήθος, αξιοπρέπεια, σεβασμό, κατανόηση.

Τέτοιο άτομο, τέτοιος θεσμός δεν είναι άλλος από αυτόν του Δημάρχου.

Ένα στοιχείο που χαρακτήριζε όλους τους Δημάρχους που διετέλεσαν σ΄αυτή την άκρως τιμητική θέση, με τη βούληση του λαού, ήταν η κοινωνική ευαισθησία.

Τοποθετώντας ανάμεσα σ΄αυτούς και την ταπεινότητα μου, τολμώ να πω ότι άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο επιδεικνύαμε αυτό το χάρισμα προς τους δημότες, γιατί είχαμε απόλυτη επίγνωση ότι δώσαμε  όρκο να τους υπηρετούμε.

Σήμερα βιώνουμε μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα.

Υπάρχει ένας Δήμαρχος, ο οποίος τόσο τις πολιτικές όσο και τις προσωπικές διαφορές του τις λύνει με μηνύσεις. Και καλά σε ότι αφορά στις πολιτικές διαφορές(πράγμα το οποίο με βρίσκει εντελώς αντίθετο), αλλά να αναγάγει το δημόσιο διάλογο με πολίτη σε μηνυτήρια διαδικασία με μηνυτή τον ίδιο και μηνυόμενο τον πολίτη, αυτό δεν έχει προηγούμενο.

Ο κ. Γ. Κάρκας σε πρόσφατη ανοικτή επιστολή προς το Δήμαρχο κ. Σταμούλη, εξέθεσε πραγματικά περιστατικά.

Μίλησε για το λασπόνερο που έτρεχε στις βρύσες των σπιτιών μας επί ημέρες και για τα σύννεφα καπνού που επί ημέρες είχαν καλύψει την πόλη των Μεγάρων, προερχόμενα από το Λόφο του Στίκα και προϊόντα  καύσης αγνώστου προελεύσεως υλικών.

Επειδή λοιπόν είχε το «θράσος» ο κ. Κάρκας, δια του τύπου, να απαιτήσει από τον κ. Σταμούλη, το Δήμαρχο Μεγαρέων, να ζητήσει συγγνώμη από τους δημότες, ο κ. Σταμούλης «ταράχτηκε και ένοιωσε ταχυκαρδία» και γι΄αυτό το λόγο προχώρησε σε μήνυση κατά του κ. Κάρκα.

Όμως προ της μήνυσης προηγήθηκε μια απάντηση του κ. Σταμούλη δια του τύπου, όπου πέρα από το γεγονός ότι απεύθυνε στον κ. Κάρκα αρκετά ατιμωτικούς χαρακτηρισμούς, προχώρησε σε ψευδή πληροφόρηση των πολιτών μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού σε επίκαιρη ερώτηση της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του κ. Μπερδελή απάντησε ότι είχε λάβει άδεια καύσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία με το αρ. πρωτ. 2987 Φ 702.15/1-11-2017 έγγραφο – απάντηση σε αίτημα του κ. Κάρκα αναφέρει ρητά ότι «..ο δήμος Μεγαρέων δεν είχε αιτηθεί και η Υπηρεσία δεν είχε χορηγήσει άδεια καύσης…».

Ο κ. Σταμούλης προχώρησε στην αχαρακτήριστη πράξη της χειραγώγησης του δημόσιου διάλογου, με το εκφοβιστικό όπλο της μηνυτήριας αναφοράς κατά του πολίτη.

Θίχτηκε γιατί ο πολίτης άσκησε κριτική στο πρόσωπο του, όπως δήλωσε πρόσφατα, ενώ θα έπρεπε να ασκήσει κριτική στο δήμο!

Θίχτηκε γιατί ο πολίτης χρησιμοποίησε το όνομα «Σταμούλης» και όχι το όνομα «Δήμαρχος»! Mα ποιος είναι Δήμαρχος στον τόπο μας από 31/8/2014 και μετά; Δεν είναι ο κ. Σταμούλης; Σε ποιον έπρεπε να απευθυνθεί άραγε ο κ. Κάρκας;

Και εφόσον θεώρησε ότι θίχτηκε προσωπικά, ως κ. Σταμούλης, τότε γιατί προχώρησε στη μήνυση ως Δήμαρχος Μεγαρέων και χρησιμοποίησε ως Δικηγόρο τον ειδικό συνεργάτη του, κ. Γ. Στρατιώτη;

Ο κ. Σταμούλης χρησιμοποιεί κατά κόρον την απειλή της μήνυσης για να φιμώσει τους αντιπάλους του, είτε αυτοί λέγονται πολιτικοί αντίπαλοι, είτε λέγονται απλοί δημότες.

Η φίμωση και χειραγώγηση του δημόσιου λόγου ανήκουν σε παλαιές μαύρες εποχές, τόσο επί τουρκοκρατίας, όσο και επί χούντας των Συνταγματαρχών.

Τόσο πολύ επιθυμεί ο κ. Δήμαρχος να αναβιώσει αυτές τις εποχές;

Με τέτοιες ενέργειες;

Οι μαρτυρίες του κ. Γ. Μπερδελή, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στη φωτιά στο Λόφο του Στίκα, αλλά και το φωτογραφικό υλικό που υπάρχει τόσο στον τοπικό τύπο όσο και στα ηλεκτρονικά  μέσα ενημέρωσης της περιόδου εκείνης είναι αδιάψευστοι μάρτυρες των όσων περιέγραψε και κατήγγειλε ο κ. Γ. Κάρκας στην επιστολή του.

Ο κ. Σταμούλης για να μπορέσει να σταθεί στο ύψος του αξιώματος που φέρει σήμερα, αλλά και για να διασώσει τη λαμπρή καριέρα του Στρατιωτικού, τον καλώ πράξει το αυτονόητο, να αποσύρει τη μήνυση  κατά του κ. Γ. Κάρκα, αλλά και σε όποιον άλλο πολίτη έχει κάνει(μετά βεβαιότητας έχει κάνει), με δημόσια δήλωση του.

Μόνο έτσι θα μπορέσει να κοιτάζει τους πολίτες στα μάτια και θα αποδείξει ότι έχει ακόμα εφεδρείες ψηγμάτων ευαισθησίας.

Διαφορετικά θα είναι ο μοναδικός Δήμαρχος στα χρονικά της ιστορίας του δήμου μας που θα μείνει στη συνείδηση των πολιτών για την εχθρική συμπεριφορά κατά των δημοτών του και για την κοινωνική αναλγησία του.

Πρέπει να καταλάβετε κ. Δήμαρχε ότι,

το δημαρχιακό αξίωμα απαιτεί μεγαλοπρέπεια

 

 

Ιωάννης Ελ. Μαρινάκης

Ιατρός – Χειρουργός

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

Τ. Δήμαρχος Μεγαρέων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ετοιμάζονται τα αερόστατα για τον φετινό διαγωνισμό

Aleka Stamatiadi

Ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο την Πρωτομαγιά