Πολιτική

Δημ. Δάλλας: Απάντηση στον Αντιδήμαρχο Ι. Δήμα

 

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού μας κ. Δημήτριος Δάλλας έθεσε στον αντιδήμαρχο κ. Δήμα τέσσερα σημαντικά ερωτήματα στο πλαίσιο της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης που αφορούν τους αγρότες αλλά και όλη την κοινωνία του δήμου Μεγαρέων. Τα ερωτήματα ήταν για την ανάγκη ύπαρξης φράγματος στης Καμάρας το ρέμα, για την κακή ποιότητα του οδοστρώματος των αγροτικών οδών που εξυπηρετούν  καθημερινά ιδιοκτήτες και εργαζόμενους του πρωτογενή τομέα, για την βελτίωση και τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα και τέλος για τυχόν ενέργειες της διοίκησης ώστε να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού και να εξυπηρετούν τους αγρότες της περιοχής μας με το εξαγόμενο νερό που τώρα χάνεται ανεκμετάλλευτο.

Ο κ. Δάλλας έλαβε απαντήσεις στα δύο ερωτήματα, για το έργο του φράγματος στης Καμάρας το Ρέμα και για την ποιότητα των αγροτικών δρόμων. Κατά την διάρκεια της απάντησης του στο θέμα των αγροτικών δρόμων εξαπέλυσε αήθη επίθεση στον κλάδο των παραγωγών κηπευτικών χρεώνοντας του όλες τις ευθύνες για την εικόνα που παρουσιάζει το αγροτικό οδικό δίκτυο. Πόσο ηθικό είναι να μεταθέτεις ευθύνες στους πολίτες χωρίς να προσπαθείς να δώσεις μία λύση σε ένα πρόβλημα τους; Πόσο ηθικό είναι να επιτίθεσαι σε έναν κλάδο του πρωτογενούς τομέα που αποτελεί αυτήν την στιγμή την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας και που έχει πληγεί βάναυσα από την υγειονομική κρίση; Να ενημερώσουμε τον κ. Δήμα ότι το αγροτικό οδικό δίκτυο, εξυπηρετεί σχεδόν όλους τους πολίτες είτε ανήκουν στον αγροτικό κλάδο σαν επαγγελματίες είτε όχι, καθώς όλοι έχουν περιουσίες στον μεγαρικό κάμπο. Επίσης εξυπηρετούν και οχήματα έκτακτης ανάγκης όπως τα πυροσβεστικά και τα ασθενοφόρα. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα λόγω της κλιματικής αλλαγής  απαιτούν έργα και κυρίως τακτική συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου. Με λίγα λόγια απαιτείται δουλειά με γνώμονα το κοινό καλό.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον κ. Δήμα προς τον κ. Δάλλα δεν συνάδουν με την θέση που κατέχει, ούτε ως δημοτικός σύμβουλος ούτε ως αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας. Οφείλει να μην αφήνει αναπάντητα ερωτήματα, ακόμα και αν αυτά τον φέρνουν σε δύσκολη θέση. Οφείλει να ερευνά και να επανέρχεται καθώς τα δημοτικά συμβούλια είναι δημόσιες συνεδριάσεις, με όποιο τρόπο και αν διεξάγονται. Κυρίως όμως πρέπει να προσέχει τις απαντήσεις του, αυτές να σχετίζονται πλήρως με τα ερωτήματα και να μην εκφράζουν προσωπικές απόψεις και τυχόν εμπάθειες. Τέλος, ο κ. Δήμας θα πρέπει να είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένος με τα προβλήματα των αγροτών και να δίνει άμεσα λύσεις.

 

Εκ του γραφείου Τύπου του δημοτικού συνδυασμού “Μαζί με Όραμα”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Το δημαρχιακό αξίωμα απαιτεί μεγαλοπρεπεία”

Aleka Stamatiadi

Γ. Μαρινάκης: Ανακοίνωση υποψηφιότητας για το Δήμο Μεγαρέων

Κλ. Βαρελάς: «Με προσωπικές επιθέσεις ο πανικοβλημένος Δήμαρχος Σταμούλης προσπαθεί να καλύψει το ανύπαρκτο έργο του»