Πολιτική Σημαντικότερα

Διαμαρτυρία μελών της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων

Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου την Κυριακή το πρωί, εισέβαλαν και διαμαρτυρήθηκαν μοιράζοντας φυλλάδια και κρατώντας πανό, συμπολίτες μας, μέλη της Χρυσής Αυγής.

[quote]Αφορμή η εκδήλωση της Πακιστανικής Κοινότητας στον Αη-Γιάννη Χορευταρά, γεγονός για το οποίο μοίρασαν φυλλάδια, κατηγορώντας την απερχόμενη και την νέα δημοτική αρχή. Ακόμη, κατά της δημιουργίας τζαμιού στην χώρα μας τάχθηκαν αναρτώντας πανό κατά την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.[/quote]

Η παράσταση διαμαρτυρίας των μελών της Χ.Α. διήρκησε μόλις λίγα λεπτά, ενώ δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης διαμαρτύρονταν έντονα παροτρύνοντας τον προεδρεύοντα Σταύρο Φωτίου να λάβει θέση.

Στη συνέχεια, μετά την αποχώρηση των διαμαρτυρομένων, η αντιπολίτευση επέκρινε το γεγονός και ο νέος Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης ζήτησε την πρόταση του Γιώργου Μπερδελή για την αντιμετώπιση αυτού του περιστατικού.

«Η ανεκτικότητα που δείχνετε δεν είναι καλό σημάδι, είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μπερδελής. Εμείς δεν θα λάβουμε μέρος σε επόμενη συνεδρίαση αν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα.

Ο χώρος του δημοτικού συμβουλίου είναι δημόσιος χώρος. Και απαιτεί το σεβασμό σύμφωνα με τον νόμο και τους κανόνες λειτουργίας. Αν στοιχεία τέτοια δεν μπορούμε να τα καταβάλουμε, βεβαίως γίνεται και αστυνόμευση.

Το να κάνουμε τους καλούς δεν υπηρετούμε ούτε τη δημοκρατία ούτε τα συμφέροντα του δήμου».

 

dsimboylio_7_9_14_6

 

«Θα μπορούσατε να καλέσετε την αστυνομία και να πάνε αυτόφωρο» είπε στη συνέχεια ο Γιώργος Μπερδελής όταν ο Γρηγόρης Σταμούλης τον ρώτησε, τονίζοντας ότι είναι πρόθυμος να ακούσει την πρότασή του σχετικά με το θέμα.
«Η σημερινή μέρα έδειξε ανοχή, ανέφερε ο Αντώνης Χοροζάνης. Αυτά τα φαινόμενα δε λύνονται με κανόνες. Όμως ο Σταύρος Φωτίου ζητά συγγνώμη και δε λέει κλείστε το πανό να φύγετε. Το αίτημα των εργαζομένων του λαού είναι το τζαμί;

Η ανεκτικότητα δε μας τιμά εδώ που έχουμε εκλεγεί». Ο Σταύρος Φωτίου δήλωσε «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω».
«Δίνουμε μεγαλύτερη αξία σε μια άτυχη στιγμή της έναρξης του δημοτικού συμβουλίου, επεσήμανε ο Γιάννης Μαρινάκης, και υπηρετούμε αυτό που θέλουν τα φασιστικά στοιχεία. Να το προσπεράσουμε και να μην επαναληφθούν»

Ο Γιάννης Μιχάλαρος καταδίκασε την κίνηση αυτή, μιλώντας για τη γενικότερη πολιτική του συνδυασμού του: «Αυτό που συνέβη και επειδή γνωρίζουμε την τακτική του κόμματος θα κάνει προσπάθειες να διακόπτει συνεδριάσεις θα πρέπει να πάρουμε μέτρα να δούμε πως θα σνοι μετωπικών. Είμαστε υπέρ των ανοιχτών κοινωνιών, δεν είμαστε ρατσιστές, είμαστε υπέρ του τζαμιού και υπέρ του συμφώνου συμβίωσης».

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε απρόσκοπτα με την εκλογή προεδρείου του συμβουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΜ: Απάντηση Μαυρωτά για την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων

Προσλήψεις 36 ατόμων με ολιγόμηνες συμβάσεις στο Δήμο Μεγαρέων

Aleka Stamatiadi

Προσοχή! Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς

Aleka Stamatiadi